EU rahoittaa Afrikan luonnonsuojelua 700 miljoonalla eurolla vuosien 2014 - 2020 aikana

Tiistai 26.7.2016 - Nina From

Mihin rahat menevät, kuka valvoo, kenen pitäisi olla kiinnostunut, mitä saadaan aikaiseksi?

Olen vuosia kartuttanut tietoani siitä, miten eläimiä kohdellaan Suomessa ja muualla Euroopassa. Haen aktiivisesti tietoa, olen monessa vapaaehtoistyöryhmässä mukana jäsenenä. Näen ja kuulen, usein liikaakin, negatiivista.

Ihailen ihmisiä, jotka pyyteettä tekevät työtään eläinten hyväksi, jakavat tietoutta, käyttävät vapaa-aikansa saadakseen mitä? Paremman mielen, yksilön tai populaation pelastettua, lisättyä yhteisöllisyyttä, pyyteetöntä kiitollisuutta ja rakkautta. Olipa kyseessä pieni yhdistys, joka ottaa hoiviinsa hylättyjä kotieläimiä, auttaa loukkaantuneita luonnoneläimiä, yksilö, joka paljastaa koiratehtailijan viranomaisille tai löytää hylätylle eläimelle rakastavan kodin.

Aivan liikaa kohdellaan eläimiä epäinhimillisellä tavalla, olipa kyseessä kotieläimeksi tarkoitettu luontokappale tai tuotantoeläin. Suomessa laki kuitenkin valvoo monessa suhteessa eläinten pitoon liittyviä toimintoja.

Olen laajentanut kiinnostustani norsuihin. Miksi? Koska olen löytänyt erittäin aktiivisen ja toimeliaan Team Rokan, joka osallistaa ihmisiä antamalla laajasti informaatiota sekä kertomaan, mitä voisi asian hyväksi itse kukin tehdä. Team Rokka on suomalainen voittoa tavoittelematon yhdistys, joka toimii luonnonsuojelun hyväksi kouluttamalla norsunluukoiria norsujen salametsästyksen vastaisille erikoisyksiköille.

 

Elephants could vanish from one of Africa's key reserves within six years”

Kävin katsomassa WWF:n sivuja (Suomi). Ihmettelen sitä, ettei siellä ole tuoreempaa tietoa norsunluukaupasta, kun viimeisimmässä jutussa siihen liittyen, puhutaan kaupankäynnin volyymista vuoteen 2005. Afrikannorsusta oli kirjoitettu joulukuussa 2015 ja kesäkuussa 2016 on julkaistu artikkeli Tansanian norsutilanteesta. Yllättävän laimeaa viestintää ja kannanottoa. Sanaakaan ei ole mainittu tulevasta EU-maiden ympäristöministerien kokouksesta, joka on jo syyskuun 2016 alussa! Jonka päätös on merkityksellinen Afrikannorsuille!

 

EU on asettumassa vastustamaan norsunluukaupan täyskieltoa.

Käsittämätöntä! Miksi näin? ”Euroopan komission hämmästyttävä vastarinta ehdotetulle norsunluukaupan maailmanlaajuiselle kiellolle sanelee Afrikannorsujen joukkotuhon alun, varoittaa viranomaiset 29:stä Afrikan valtiosta. https://www.theguardian.com/environment/2016/jul/06/african-wildlife-officials-appalled-as-eu-opposes-a-total-ban-on-ivory-trade?CMP=share_btn_tw

Norsunluukaupan kansainvälinen täyskielto vaikuttaa siihen, etteivät rikolliset, korruptoituneet viranomaiset ja muut rahastajat pysty ”pesemään” salametsästettyä norsunluuta ja viemään sitä kv-markkinoille. Kaikkien tahojen on pyrittävä NYT viestimään virkamiehille, ympäristöministereille, kansanedustajille, EU-edustajille sekä kaikille mahdollisille tahoille, jotta syyskuun EU-kokouksessa saadaan päätös täyskiellosta.

 

On toimittava, NYT!

Team Rokka on aktiivisella otteellaan saanut satoja fb-jakoja viesteilleen, lisännyt tietoisuutta sekä pyrkinyt vaikuttamaan sekä järjestöihin, että politikkoihin mm. näin: ”Team Rokka esitti 12.7 WWF Suomelle julkisen pyynnön ottaa vetovastuuta Euroopan maiden ympäristöministereihin kohdistuvasta lobbaustyöstä, jonka pyrkimyksenä olisi saada EU puoltamaan norsunluukaupan kansainvälistä täyskieltoa. WWF Suomi ei ole toistaiseksi pyyntöömme vastannut, mutta kommentoi asiaa omilla sivuillaan todeten mm, että " Liitteeseen I siirtäminen ei myöskään pelasta lajeja salametsästykseltä." WWF Suomen kommentti kokonaisuudessaan: https://www.facebook.com/wwfsuomi/posts/1153405714705697?hc_location=ufi

EU:n edustajia ohjeistaa esim. Kansainvälinen luonnonsuojeluliitto (IUCN) ja TRAFFIC, joka on IUCN:n ja WWF:n perustama valvontaverkosto. He arvioivat yksityiskohtaisesti liitteiden muutosehdotuksia ja toimittavat arvionsa kaikille sopimusosapuolille. Juuri näiden asiantuntijaorganisaatioiden mielipide on päätöksenteon pohjana. Organisaatiot, joiden kuuluisi ajaa luontokappaleiden asiaa, eivät puolla Afrikan maan norsupopulaatioiden nostamista korkeimman suojelun tasolle (CITES- liite I) vetoamalla siihen, että CITES -sopimukseen kirjatut kriteerit eivät täyty norsupopulaatioiden osalta! Miksi?

Toiminnan läpinäkyvyyden kannalta olisi ensiarvoisen tärkeää nähdä toimijoiden verkkosivuilta kriteerit, jotta asiasta kiinnostuneet voisivat arvioida ko. järjestön toimintaa ja kantoja asian hoitamisen osalta. Kriteerejä on pystyttävä muuttamaan paremmiksi.

 

Allekirjoita ja jaa, kiitos. Ps. varaudu kammottavaan, mutta todelliseen kuvaan!

https://secure.avaaz.org/en/global_ivory_ban_loc/?rc=fb&pv=139

 

Kiitos Team Rokka siitä, että olet saanut minutkin liikkeelle tärkeän asian puolesta!

 

Norsujen puolesta puhkuen,

 

Nina From

 

Lisätiedot:

http://www.teamrokka.com/fi/etusivu/

https://www.facebook.com/TeamRokka/info/?entry_point=page_nav_about_item&tab=page_info

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: EU, norsunluu, WWF, sirkus, Team Rokka

Hyväksytkö sinä ihmiskaupan?

Tiistai 23.6.2015 - Nina From

WP_20150618_030.jpgKaikilla meillä on taakkamme kannettavana. Kevyttä ja raskasta. Omatunto pitää huolen tasosta, jos sellaista on. Yleensä kyllä.

En nuku öitäni aina hyvin. Minua ei miellytä syyllistäminen.

Puhutaan vaikka taakanjaosta. Uutta taakkaa tulisi jakaa Välimeren ylittävien pakolaisten osalta. Suomenkin. Ymmärrän Italian tuskan, myös kaikkien muiden maiden, jotka joutuvat ottamaan valtavat määrät pakolaisia. Ketkä pakenevat sotaa, ketkä luonnonmullistusten aiheuttamia katastrofitilanteita, ketkä sairauksia, ketkä nälkää, ketkä janoa. Jatkuvasti kuolee ihmisiä. Joka puolella. Myös Suomessa. Oman käden kautta, toisten käsien kautta. On sairauksia, on kiusattuja, vainottuja, asunnottomia. Ei saa apua, ennaltaehkäisevää toimintaa ei juuri ole. On säästetty ja juustohöylätään edelleen, Suomessa. Lyhytnäköistä!

Myös lähempänä meitä, rajojemme ulkopuolella, EU:ssa, ja sen rajalla, voidaan huonosti. On Virossa kaduilla asuvia lapsia, on Ukrainassa sodan jaloissa kärsiviä, on Romaniasta tulevia köyhiä kerjäläisiä. Siis ihan tässä lähelläkin.

Mitä on anekauppa? Muistatko nuoruudesta? Minä muistan. Ostetaan rahalla parempi mieli. Pelastetaan kaikki, ollaan parempia ihmisiä, ainakin ajatuksissa. Muutama kymmenen, muutama sata, muutama tuhat, kymmenen tuhatta, kymmeniä tuhansia…otetaan vastaan. Eri kulttuureista, eri tyyppisistä olosuhteista, eri uskonnoista, eri kieltä puhuvia, eri sairauksilla varustettuja. Pelkoako? Kyllä, sitäkin.

Kävin Espanjassa lomailemassa. Monissa eri kaupungeissa, Fuengirolassa, Malagassa, Puerto Panoksessa, Barcelonassa, Marbellassa…mitä yhteistä tekemistä näissä näin? Tummaihoisia, nuorehkoja miehiä myymässä laittomia käsilaukkuja, aurinkolaseja, kasseja, tavaraa. Valmiina kasaamaan myynnissä olevat tavarat, kun poliisi tulee näköpiiriin. Miksi? Koska he ovat jonkun ihmiskauppaa toteuttavan henkilön/-löiden maahan tuottamia, laitonta tavaraa myyviä ihmisiä! Siis, ihmisiä! Joku ostaa joskus, joku ei. Heitä on häiriöksi asti joillain alueilla. Esim. Fuengirolan ruokaravintolan alueella heitä pörrää jatkuvasti tyrkyttämässä rasitukseen asti laitonta tavaraa. Not for me! Mutta eihän se heidän vika olekaan! Mutta ei kyllä minunkaan.

Jäin miettimään ihmisarvoa: mikä se heidän osaltaan on? Zero! He maksavat siitä, että pääsevät uuteen maahan, töihin. Heidät majoittaa, pukee, ruokkii joku. Heille antaa joku tavaraa myytäväksi. Mitä tapahtuu sitten, kun heistä ei ole enää myyjäksi? Sairastuu, vanhenee? Kuka huolehtii ja miten. Ja missä määrin?

Mitä ajattelevat paikalliset yrittäjät? Maksavat liiketiloista vuokraa, maksavat palkkaa, tuotteiden hinnan, tekevät työtä, josta siellä maksetaan verot!

Niin kauan, kun täällä Suomessa tehdään laillisesti työtä, maksetaan helve…set verot ihan kaikesta, palvelut heikkenee, ostovoima kutistuu, kauppa ei käy, leikkauksilla nitistetään loputkin kasvumahdollisuuksista, työttömien määrä kasvaa, sosiaaliturvan varassa on entistä enemmän ihmisiä, työssä käyvät tekevät entistä enemmän töitä työvoimaa karsittaessa, vienti ei vedä, pakotteet heijastuvat tuotantoomme ja ihan kaikkeen, kaikilla ei toteudu ns. hyvinvointivaltion edut vaikka pitäisi, en ole valmis antamaan yhtään enempää rajojen ulkopuolelle.

Olen kyllä antanut, osallistunut keräyksiin, pääsääntöisesti suomalaisten lapsiperheiden, veteraanien, köyhien auttamiseksi, jonkin verran myös antanut katastrofiapua ulkomaille, kun ovat osanneet markkinoinnissa konkretisoida avun (mihin rahani oikeasti menee, mitä sillä saa). Jotta en ole ihan tunteeton ihminen, rajoittunut, ei-osallistuva. Kyllä minulla on tunteet ja halu auttaa.

En vain hyväksy laitonta ihmiskauppaa. Sitä on ihan joka puolella. Moni ummistaa silmät. Moni käy aneilla kauppaa. On omasta mielestään se parempi ihminen.

Minusta meidän kannattaa nyt ottaa lusikka kauniisti omaan käteen ja tehdä oma osuutemme. Emme voi ulkoistaa asioita, ihmisten hätää emme pelastaa koko maailmaa. Meidän on puututtava lähimmäisten asioihin niin, että autamme, kun apua tarvitaan. Vaikka ihan siinä koulun pihassa, vanhainkodin vierailutilassa, naapurissa, kaupassa, liikenteessä, kadulla. Älkäämme väheksykö toisiamme, tässä lähellä.

Nina From

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: laiton maahanmuutto, EU, pakolainen, rikollisuus

"Ehkä huomenna pitää äänestää" - Espoo

Lauantai 8.11.2014 - Nina From

Kyllä! Jos kuulut kirkkoon ja haluat vaikuttaa.

Espoossa ennakkoon äänesti 10 600 ihmistä. Tulos jäi hieman viimekertaisen äänestyksen alle, jolloin ennakkoäänien määrä oli 11 400. Tapiolassa äänestettiin tänä vuonna vilkkaimmin.

Espoossa on viisi seurakuntaa: Olari, Espoonlahti, Tapiola, Tuomiokirkko ja Leppävaara.

Olen aina kuulunut kirkkoon ja ajatellut, että kuulun sinne ikuisesti. Olen halunnut kirkkohäät. Olen halunnut, että lapseni ovat kastetut kirkossa, käyvät rippikoulun ja tulevat olemaan kirkon jäseniä niin kauan toki, kun itse niin haluavat. Ja toivon tulevani haudatuksi kirkkomaalle aikanaan. Ja olen halunnut käydä kirkossa aina, kun on mahdollista, ollut jokin hyvä syy.

Jonkin moista kuhinaa, kirkosta eroamisia on viimeisten vuosien aikana ollut, eikä ihan vähäisistä määristä ole kyse. Syyt ovat varmasti syvemmällä, kuin annetaan ymmärtää: rippikoululeirin maksullisuus, kirkon saavuttamattomuus, tietämättömyys kaikesta siitä hyvästä, jota kirkko kuitenkin ihmisten hyväksi tekee, viestinnän heikkous, etäisyys, veron suuruus, eikä vähimpänä syynä se, että tähän mennessä kirkko ei ole halunnut vihkiä samaa sukupuolta olevia pareja.

Minusta on väärin se, että kirkosta erotaan jonkun yksittäisen syyn vuoksi. Toki kaikilla on siihen oikeus, mutta puhun vain omasta mielipiteestäni. Kriittisyys on tiedon saatavuuden vuoksi (sosiaalinen media) kasvanut ja ihmiset ottavat vahvasti kantaa eri asioihin. Pitää ja saa olla eri mieltä. Mutta ei mielestäni niin, että sellaiset ihmiset, jotka ovat eri mieltä, tuomitaan suvaitsemattomiksi tai muutoin väärin ajatteleviksi.

Itselläni kävi häivähdys ajatuksesta: eroanko protestiksi, huom! kävi häivähdys ajatuksesta, kun kirkon kerrottiin osallistuvan erotiikkamessuille. Siis pornomessuille. Turha on kaunistella asiaa, kun kyseessä on erityisesti sellaistakin seksuaalista vapautunutta esitystä ja käytöstä, jota itse en pidä hyvän tavan mukaisena. Minusta kaiken ei pidä olla sallittua ja normaaliksi kutsuttua, kyse on arvomaailmasta ja kunnioituksesta muita kohtaan. En eronnut, mutta kritisoin julkisuudessa kyllä. Tämä oli mielestäni rahan ja resurssien tuhlaamista. Olisin laittanut käytetyt varat esim. perheterapian lisäämiseen ja yhteistyön kehittämiseen etsivän nuorisotyön kanssa.

Seksuaalisuus on saanut ylikorostuneen sijan yhteiskunnassamme, jossa pitäisi olla tärkeämpiäkin asioita, joiden puolesta barrikadeille noustaan. Esimerkiksi lastensuojelu sekä vanhustenhoito, syrjäytymisen ennaltaehkäisy ja köyhien sekä heikompien auttaminen. Eli näiden puolesta, ihmisarvon puolesta tulisi taistella. Tarvitsemme nyt ja tulevaisuudessa ihan kaikkia yhteiskuntamme ihmisiä mahdollisimman ehyinä persoonina, syntymästä hautaan.

Muutamia asioita, joita minä kirkon toiminnassa arvostan ja haluan tulevaisuudessa panostettavan enemmän:

- nykyinen kirkon toiminta on pääsääntöisesti monipuolista ja hyvää. Jokainen voi lukea hyviä artikkeleita Essestä, seurata netistä oman seurakunnan ja Espoon seurakuntien järjestämiä tilaisuuksia, konsertteja, kerhoja, kirpputoreja, yms. ja osallistua mahdollisuuksien mukaan.

- lisää viestintää myös esim. sosiaalisessa mediassa, jossa on mahdollisuus ilmaiseksi tai edullisesti tavoittaa jopa uusia kohderyhmiä eri viesteillä

- jalkautua vielä enemmän ihmisten pariin siellä, missä he liikkuvat. Espoon markkinat, kauppakeskukset ja muut paikat, joissa väkeä kulkee. Sekä osallistua vahvemmin muiden hyvää tekevien järjestöjen kanssa esim. juuri tuohon etsivän nuorisotyön toimintaan. Kentälle siis.

-          vanhainkotien ja sairaaloiden käynnit, aktivointi

-          rippikoululeirit ilmaisiksi (sisältyy kirkollisveroon)

-          perinteisten arvojen säilyttäminen tärkeää

- avioliittoon vihkiminen miehen ja naisen kesken. Muutoin siunaamiset ilman muuta sekä muu hyvän tekeminen aktiivisemmaksi myös samaa sukupuolta olevien kesken. Syrjintää en hyväksy.

- vahvempi kannanotto kristittyjen vainoamisen lopettamiseksi esim. Lähi-idässä ja muualla! Ja auttaminen.

- perheterapian tarjoaminen laajemmaksi. Tarvetta on. Myös ennaltaehkäisevää perhetyötä enemmän tarjolle.

- nuorille syrjäytymisvaarassa oleville tai syrjäytyneille sekä kodittomille tukea, apua sekä fyysistä että psyykkistä.

- suomalaisille perheille enemmän tukea. Muutos tähän.

Tässä siis listattu muutamia asioita, joiden takana olen. Lisää mielipiteitäni kirkon asioista löydät vaalikoneesta. Myös äänestyspaikat ja muuta informaatiota löytyy nettisivuilta: www.seurakuntavaalit.fi .

Jos haluat äänestää minua, olen ehdolla:

Olarin seurakunnassa: kirkkovaltuustoon numerolla 03 ja seurakuntaneuvostoon numerolla 62.

Olarin äänestyspaikka: Olarin kirkko, Olarinluoma 4

aika: 11.00-20.00

päivä: Isänpäivä 9.11.

ps. äänestyspaikka on esteetön

Hyvää viikonloppua, sunnuntaita ja Isänpäivää toivottaen,

 

Nina From

varavaltuutettu

markkinointiviestintäpäällikkö

eduskunta-avustaja

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: seurakuntavaalit, kirkko, perhetyö

Perussuomalainen puoluetapahtuma, Oulu 2-4.5.2014

Maanantai 5.5.2014 - Nina From

Kiitos Oulu. Olipa miellyttävä käydä, taasen. Kaikki toimi erinomaisesti, kuten aiemmillakin oulu_jaahalli_ts.jpgkerroilla. Saimme kokoustaa muuten uunituoreen suomenmestarin, Oulun Kärpät, jääkiekkoareenalla. Ja meitä oli paikalla lähes 600, ympäri Suomen.

Perussuomalaiset rp. on sekä sisäiseltä demokratialtaan, että yhteiskuntapoliittisilta linjauksiltaan muista puolueista poikkeava puolue. Jokainen jäsen voi vaikuttaa puolueen keskeisiin päätöksiin. Muissa puolueissa edustuksellinen demokratia (puolue-eliitti) päättää puolueensa ohjelmista, linjauksista ja johtohenkilöistä. Perussuomalaiset toimivat kuten demokratiassa tulee toimia.

Kokousta pidettiin monta tuntia sekä lauantaina että sunnuntaina. Oli linjauksia, puheita, evästyksiä, toimintakertomuksia, päätösasioita ja paljon muuta virallista sekä esityksen mukaista toimintaa. Erityisen mainiota oli taasen nähdä ja kuulla vanhojen tuttujen sekä uusien tuttavuuksien mielipiteitä, kokemuksia sekä ratkaisuehdotuksia maamme hyvinvoinnin parantamiseksi. Verkostoituminen samanhenkisten kanssa on mahtavaa. Kaikesta ei tarvitse olla eikä voikaan olla samaa mieltä, mutta keskustella kannattaa ja löytää sitten parhaat mahdolliset keinot edistää yhteisiä asioita.

Välikommenttina on pakko kysyä lukijalta: onko todella niin, että perussuomalaisena edustaa jotain väärää suuntaa, väärää lahkoa väärää jotain, mitä ei edes pysty ymmärtämään? Miksi kysyn näin? Koska vieläkin kuulee ja näkee asenteellisuutta meitä perussuomalaisia kohtaan. Sitä en voi ymmärtää siksi, koska perussuomalaiset nimenomaan haluavat suomalaisille parempaa. Meidän omalle kansallemme! Miten se voi jonkun mielestä olla kummallista tai väärää tai jopa johtaa syrjintään? Suomessa! Meidän itsenäisyyden puolesta on taisteltu, verta vuodatettu moneen kertaan. Emme me halua myydä itsenäisyyttämme, me perussuomalaiset!

EU-ehdokkaitamme on 20, erilaista, erinomaista. En lähde tässä erittelemään, millaisia taustoja he omaavat, mitä kullakin erityisesti on fokuksessa. Kaikilla meillä on kuitenkin puolueen linjaukset EU-asioihin. Niihin voi tutustua mm. osoitteessa: www.perussuomalaiset.fi. Ne ovat myös painetut esitteeksi ja jaossa tori- ja markkinatapahtumissa, joissa aktiivisesti perussuomalaiset ovat läsnä. Kansan parissa. Muutaman asian nostan kuitenkin tässä esille, mitä ohjelmamme sisältää:                               

olemme EU-kriittisiä ja haluamme muutosta. Emme halua syventää liittovaltiokehitystä vaan haluamme säilyttää kansallisen itsenäisyyden ja vahvistaa sitä. Olemme ehdottomasti Kreikalle annettujen sekä vastaavien tukipakettien myöntämistä vastaan: piikki kiinni! Mutta haluamme olla osana Eurooppaa, kuten olemmekin ja vahvistaa esim. kaupankäyntiä.

Kannattaa tutustua EU-ehdokkaisiimme tarkemmin, tavata heitä ja olla yhteyksissä, kysellä ja saada vastauksia. Ja lopuksi: äänestää! Jos et äänestä, hyväksyt nykyisen toiminnan. Hiljaisuus on myöntymisen merkki!

Kiteytän omalta osaltani keskusteluista viikonlopun vahvan viestin Suomen talouden ja maailman tilanteen osalta näin: ykkösenä nähtiin omavaraisuuden varmistaminen ja asteiden nosto. Meidän tulee ehdottomasti tukea yrittäjyyttä ja työllistää Suomessa. Kasvattaa omavaraisuutta, olipa kyseessä vaikkapa maanviljely tai energiatuotanto. Että Suomeen tuodaan haketta Venäjältä! Suomessakin on raivattua metsää ja kannot mätänevät maille, koneisiin on investoitu. Mutta mikä on energiapolitiikkamme tällä hetkellä? Entä maanviljely: ruista tuodaan ulkomailta suomalaisiin tuotantolaitoksiin! Miksi? Koska rukiin viljely ei viljelijälle tuota riittävästi elantoa, vaikka pitäisi! Onkohan EU:sta jotain tukia muuten jäänyt neuvottelematta Suomen suuntaan? Kyllä suomalaisetkin olisivat varmasti valmiita tukemaan suomalaista tuotantoa ennemmin kuin muiden maiden maanviljelijöitä, jotta takaamme puhtaamman ruuan ja varmistamme sen, että saamme mitä haluamme syödä itse, mitä haluamme syöttää lapsillemme tai vanhuksillemme!

Aloittakaamme jokainen talkoot itse: ostakaamme ostoskoriimme Suomessa tuotettua elintarviketta, tuotteita sekä palveluita. Siten työllistämme, saamme verotuloja Suomeen ja vahvistusta itsellisyyteemme. Oletko mukana?wp_20140504_001.jpg

Nina From

Kuvat: Oulun jäähallin kokous sekä pienin kokousosallistuja ikuistettuina

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Oulu, yhteiskunta, Suomi, EU, omavaraisuus, maanviljely, yrittäjyys

EU-startti by PS!

Sunnuntai 30.3.2014 - Nina From, PS Espoo

wp_20140329_006.jpgTätä olin odottanut. Ja varmasti ihan jokainen perussuomalainen, ympäri Suomea: Perussuomalaisten EU-vaaliohjelman julkistus!

Päivä oli eilen, 29.3.2014. Paikka meille sopiva, Finlandia-talo. Itse talona, puitteina sekä sijainniltaan sopiva, monelle muualta tulleelle. Paikalle saapui yli 600 samanhenkistä, kutsuttuna. Oli kentällä erittäin pitkään puolueen eteen työtä tehnyttä, lyhyemmän aikaa mukana ollutta, kaikenikäistä ja kaikenkokoista, samaa kieltä puhuvaa suomalaista. EU-ehdokkaita, kansanedustajia, eduskunnassa työtä perussuomalaisuuden eteen tekeviä sekä puolueen väkeä. Toki myös median edustajia. Jotka eivät paikan päälle päässeet, näkivät tapahtuman halutessaan netin välityksellä.

Väkeä saapui paikalle, hymyssä suin, tervehtien, keskustelun sorinaa kuului joka puolelta. Tunnelma oli odottava ja positiivinen.

Putkonen avasi tilaisuuden. Sen jälkeen puheita pitivät Soini, Terho sekä Slunga-Poutsalo. Tilaisuus oli hyvin rytmitetty, sopivasti puheita, viestejä, musiikkia, erittäin hyvä ja kompakti kokonaisuus. Täytyy kyllä sanoa, että julkisuudessa kerrottua ”rahan mälläystä” ei mielestäni näkynyt. Kokonaisuus oli hillitty ja erittäin asiallinen.

Tunteet nousivat ”kattoon” monta kertaa tilaisuuden aikana. Henkilökohtaisesti minua liikuttaa aina Finlandia –hymnin kuuleminen, joka kuultiin ja nähtiin samalla vaikuttavia kuvia suomalaisuudesta ja suomalaisista.

Vähemmän, mutta parempaa EU:ta!wp_20140329_005.jpg

Ja sitten EU-vaaliohjelman pääperiaatteet:

  1. EU:n liittovaltiokehitys on torjuttava ja jäsenmaiden itsemääräämisoikeus taattava
  2. Tukipakettipolitiikka on lopetettava
  3. Talousyhteistyötä on kehitettävä edelleen
  4. EU:n demokraattisuutta on vahvistettava

Perussuomalaisten EU-linja on kriittinen ja rakentava. Nostamme sekä epäkohtia esiin, että tuemme hyviä hankkeita. Euroopan parlamentissa osallistutaan tekemällä yhteistyötä ja osallistumalla säädäntötyöhön. Perussuomalaiset haluavat olla europarlamentissa osa vaikutusvaltaista EU-kriittistä ryhmää. Ryhmien hakeminen alkaa heti 25.5. vaalipäivän jälkeisenä arkipäivänä, kun vain mahdollista, paikan päällä toimien.

Eurojäsenyyden suhteen hyväksymme tilanteen toistaiseksi voimassa olevana tosiasiana. Emme ole poliittisesti sitoutuneita euroon, vaan ainoastaan Suomen etuun.

Meille on tärkeää kansallisen edun, päätöksenteon sekä itsemääräämisoikeuden puolustaminen EU:ssa. Meidän mielestämme EU:N ei tule laajentua itään emmekä kannata Turkin jäsenyyttä. Kansanvaltaisuuden vahvistaminen on meille sydämen asia. Haluamme vähentää EU:n byrokratiaa käynnistämällä sen leikkaustalkoot. Tämä saadaan aikaiseksi antamalla EU-hallinnon eri osa-alueille tiukasti säädelty tuottavuusohjelma.

Perussuomalaisten mielestä Suomessa on pystyttävä tulevaisuudessakin asumaan ja harjoittamaan maatalousyrittäjyyttä. On huolehdittava maamme ruokaturvallisuuden säilymisestä sekä pidettävä huolta huoltovarmuudesta. Elintarvikkeiden alkuperä on ilmoitettava.

Vastustamme päästökauppaa. Haluamme neuvotella uudelleen EU:n rikkidirektiivin, joka nykyisen sopimuksen mukaan on tarkoittanut sitä, että olemme menettäneet työpaikkoja ja tuloja, kauppaa. Puollamme kotimaisten energialähteidemme hyödyntämistä.

Maahanmuuttorutiinit ovat liian pitkiä ja byrokraattisia. EU ei voi päättää, minkä verran ja minkälaista maahanmuuttoa jäsenmaiden tulee vastaanottaa. On erittäin tärkeää puhua asioista julkisesti, tuoda asioita eri näkökulmista mukaan keskusteluun, kertoa rehellisesti, paljonko maahanmuutto eri vaihtoehdoin maksaa ja mitä muita vaihtoehtoja olisi ja on, kuin ottaa maahanmuuttajia esim. ilman, että kotouttaminen on kunniallisesti hoidettu ja ylipäätänsä ihmisiä kohdellaan maassamme tasapuolisesti. Tasapuolinen kohtelu vähentää rasismia ja ristiriitoja ylipäätänsä.  

Rajavalvonta on mielestämme keskeinen osa yhteiskunnan ja kansalaisten turvallisuutta. Emme kannata viisumivapautta. Jos EU-tasolla päätetään kuitenkin jossain vaiheessa viisumivapaudesta Suomen puolesta, on EU:n osallistuttava merkittävällä taloudellisella panoksella Suomen rajavalvonnan kohentamiseen.

Meidän mielestä sosiaalinen oikeudenmukaisuus taataan Suomessa parhaiten kansallisen päätöksenteon pohjalta, eikä EU:n tule puuttua asiaan. Tämä toimintatapa koskee myös eläkeasioitamme.

Nizzan sopimus (2003) on sellainen, jota kannatamme siltä osin, kun siinä on päätetty jättää sosiaali- ja terveyspalveluiden kauppa yhteisön jakamattoman toimivallan ulkopuolelle. Meidän tulee jatkossa olla aktiivisempia ja hakea rakenne- ja kehitysrahoja esim. terveempien elämäntapojen edistämisprojekteihin.

Veroparatiisit on saatava kuriin. Haluamme toimia veronkiertoa ja harmaata taloutta vastaan ja löytää yhteistyössä paremmat keinot kaiken laittoman toiminnan vähentämiseksi. EU-maat menettävät verotuloja jopa 1000 miljardia euroa vuodessa veronkierron ja veroparatiisien vuoksi.

Suomi on EU:ssa nettomaksajan roolissa. Viime vuonna maksu oli 658,8 miljoonaa euroa eli 122 euroa per asukas. Ed. vuonna tilanne oli kutakuinkin sama. Nettosaajana olemme olleet vain vuonna 1996, 1997 ja 2000. Suhteessa bruttokansantuloon suurimmat nettomaksajat viime vuonna olivat Ruotsi (-0,46 %) ja Tanska (-0,45 %). Saksan nettoasema suhteessa bruttokansantuloon oli -0,44 prosenttia ja Ranskan -0,40 prosenttia. Suurimmat nettosaajat bruttokansantuloon suhteutettuna olivat Viro (4,84 %), Liettua (4,82 %), ja Latvia (4,29 %).

Meillä suomalaisilla on paljon mahdollisuuksia ja paljon tehtävää. Nyt on se hetki, että jokaisen on äänestettävä EU-vaaleissa. Jokainen ääni on merkityksellinen. Jokainen ääni on ääni tulevaisuudelle. Jokaisen suomalaisen velvollisuus, vastuu on kantaa oma kortensa kekoon, viimeistään 25.5.2014, sunnuntaina.

Ehdokkaita on paljon. Se on vain  hyvä asia. Perussuomalaisista vaihtoehdoista löydät lisää sivuiltamme: espoonperussuomalaiset.fi ja perussuomalaiset.fi. Ehdokkaillamme on lisäksi omia nettisivuja. Ja heitä voi tavata tapahtumissa.

Mielenkiintoista kevättä toivottaen,

Nina From

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: EU-vaalit, EU-vaaliohjelma, perussuomalaiset, Sampo Terho, Timo Soini

Timo Soinin päätös pitää!

Maanantai 23.12.2013 - Nina From

On hieno asia, että meillä on johtajana mies, joka istuu sanojensa takana. Timo Soini on omassa blogissaan tänään 23.12.2013 ilmoittanut suomalaisille, ettei aio lähteä ehdokkaaksi EU-vaaleihin kevään 2014 osalta. Näin hän ilmoitti jo viime kesänä, Joensuun puoluekokouksessa. Tätä päätöstä toivoimme silloin ja se tuli niin. Tätä päätöstä uudelleenharkinnan jälkeen odotimme nyt ja se tuli kuin tilattuna.

Kuten Timo Soini puoluekokouksessa totesi, kuten myös blogissaan: ” Viime EU- vaaleissa vein puolueemme Eurooppaan. Olemme Suomen tunnetuin puolue maailmalla. Tehtäväni on johtaa Perussuomalaiset hallituspuolueeksi. Se ei onnistu Brysselistä käsin. Puheenjohtaja vastaa itsestään ja puolueestaan 24/7. Joka hetki. Tämän kokoista ja painoista puoluetta on johdettava Suomesta. Puhumalla suomea suomalaisille.” Sekä näin: ” Olisin voinut lähteä, olisin saanut lähteä, mutta päätin jäädä”. Eli todella moni taho olisi halunnut Timon lähtevän EU-vaaleihin, koska tiedämme, että hän olisi läpi päässyt ja Suomen etuja parhaalla mahdollisella tavalla ja osaamisella ajanut.

Mutta.

Nyt on aika joka ikisen suomalaisen keskittyä etsimään ja löytämään Suomen etuja parhaiten EU:ssa ajava ehdokas. Siitä erinomaisesta joukosta se henkilö, joka siihen omasta mielestään parhaiten sopii. Kevään vaaleissa perussuomalaisilla on eurokriittisyyden monopoli. Kriittisyys liittovaltiolle ja kriittisyys tukipaketeille! Nämä ovat PS:n ehdottomat kannat. Lisäksi on saatava paremmat neuvottelijat kentälle. Eli sellaiset henkilöt, jotka pitävät Suomen etuja ykkösenä. Jotka kuitenkin osaavat neuvotella ja tehdä kompromisseja ja sopia asioista, jotta meidän nettomaksajan roolimme kääntyy saajaksi. Vähintäänkin nettomaksajan rooli loppuu eli nollaantuu. En usko, että hetkessä asiat muuttuvat. On niin monta tekijää vaikuttamassa. Mutta itse kukin voi vaikuttaa äänestämällä.

Pois siis ajatus siitä, että protestoin, enkä äänestä. Sillä asenteella ei menestytä.

Keskitytään nyt siis ensin EU-vaaleihin. Eduskuntavaalit ovat vasta huhtikuussa 2015.

Eli vielä kerran: ”On jauhettava ja jauhettava sitä viestiä, että äänestämättä jättäminen on kannanotto nykyisen menon puolesta eikä sitä vastaan!”, kirjoittaa Matti Putkonen viimeisimmässä Perussuomalaiset -lehdessä.

On hyvä hiljentyä pikku hiljaa Joulun viettoon, rauhallisin mielin. Toivotan siis kaikille tasapuolisesti miellyttävää joulunaikaa.

Nina From

 

2 kommenttia . Avainsanat: Timo Soini, vaalit, EU, ehdokkuus, eduskunta

Tässä ei sovi säästää: neuvolat Suomessa!

Maanantai 22.7.2013 - Nina From, PS

Kuulin taannoin, että Espoossamme, Suur-Pellossa on tilanne, että alueelle ei tule neuvolaa! Kuulin myös, että Joensuussa on tehty säästötoimenpide, loppuvuonna neuvoloihin ei saa aikoja! Anteeksi kuinka?

Jokainen meistä tietää, että ennalta ehkäisevän toiminnan merkitys on monella sektorilla ratkaisevan tärkeää. Kyse on ensinnäkin ihmisestä, yksilöstä, sekä hänen tarpeestaan saada apua. On ihmisiä, jotka eivät enää jaksa hoitaa itseään, on lapsia, jotka eivät saa apua, vaikka sitä kipeästi tarvitsisivat. On vanhempia, jotka ovat lapsensa kasvatuksen suhteen neuvottomia. Puuttuu aikuinen, joka auttaisi ja hoitaisi vauvan, lapsen, nuoren asioita. Tarvitaan ammatti-ihmisen neuvoja ja apua. Kun autetaan ajoissa, reagoidaan nopeasti, vältytään varmemmin tulevilta ongelmilta, jotka tuppaavat kasvamaan, kun haasteita kasaantuu riittävästi. Ja sehän sitten maksaa, ainahan rahasta puhutaan. Käsittelen tässä kirjoituksessani neuvolatoimintaa yleisesti sekä paikallisesti.

Neuvola. Mikä ihana, vanhahtava sana. Mutta kokonaisuudessaan valtaisan tärkeä ja monipuolinen tukijärjestelmä ”nuorille” perheille, joilla on iso elämänmuutos edessään.

Historia

”Työn määränpäänä olkoon, että jok'ainoa Suomen lapsi äidinkohdusta lähtien ja kautta koko kasvinaikansa saa oikeutetun osansa siitä hellyydestä ja huolenpidosta, joka yksinään voi laskea pohjan nuorten kehitykselle hyviksi ja hyödyllisiksi kansalaisiksi.”

Carl Gustaf Emil Mannerheim kutsui näillä sanoilla kansalaisia lasten oloja parantavaan työhön. Mannerheimin Lastensuojeluliitto aloitti toimintansa vuonna 1920 nimellä Kenraali Mannerheimin lastensuojeluliitto, jonka ensimmäinen tehtävä oli estää imeväisyyskuolleisuutta. Yksinäisten äitien turvakotina toiminut Lastenlinna siirtyi MLL:n omistukseen ja sen toimintaa muutettiin perusteellisesti. Arvo Ylpön aloitteesta Lastenlinnaan perustettiin Suomen ensimmäinen neuvola v. 1922. Liitto rakensi alayhdistystensä avulla Suomeen kattavan neuvolaverkoston, jonka ylläpito siirtyi kunnille v. 1944 säädetyn kunnallisen äitiys- ja lastenneuvolalain myötä.

Palvelut ja vastuut

Neuvolapalveluita saavat raskaana olevat naiset, lasta odottavat perheet ja alle kouluikäiset lapset sekä heidän perheensä. Sosiaali- ja terveysministeriö ohjaa ja valvoo äitiys- ja lastenneuvolatoimintaa.

Äitiys- ja lastenneuvolatoiminnasta säädetään terveydenhuoltolaissa. Neuvolatoiminnan valtakunnallisesti yhtenäinen laatu- ja palvelutaso varmistetaan asetuksella (valtioneuvoston asetus neuvolatoiminnasta, koulu- ja opiskeluterveydenhuollosta sekä lasten ja nuorten ehkäisevästä suun terveydenhuollosta 338/2011, Finlex). Terveyden ja hyvinvoinnin laitos huolehtii neuvolatoiminnan kehittämisestä, seurannasta ja kuntien ohjauksesta, julkaisee ohjeistuksia, järjestää koulutuksia ja kokoaa neuvolatoimintaa koskevia seurantatietoja. Sosiaali- ja terveydenhuollon lupa- ja valvontavirasto (Valvira) ja aluehallintovirastot valvovat neuvolatoimintaa valtakunnallisen valvontaohjelman 2012-2014 avulla.

Neuvolatoimintaan sisältyvät

  • sikiön terveen kasvun ja kehityksen sekä raskaana olevan ja synnyttäneen naisen terveyden seuranta ja edistäminen
  • lapsen terveen kasvun, kehityksen ja hyvinvoinnin edistäminen ja seuranta
  • lapsen suun terveydentilan seuranta
  • vanhemmuuden ja perheen muun hyvinvoinnin tukeminen
  • lapsen kodin ja muun kasvu- ja kehitysympäristön sekä perheen elintapojen terveellisyyden edistäminen
  • lapsen ja perheen erityisen tuen ja tutkimusten tarpeen varhainen tunnistaminen sekä lapsen ja perheen tukeminen ja tutkimuksiin ja hoitoon ohjaaminen.

Sosiaali- ja terveyspolitiikan strategiassa ja hallitusohjelmassa painotetaan, että

  • lapsiperheiden palveluista muodostetaan saumaton kokonaisuus yli nykyisten toimialarajojen
  • kasvatus- ja perheneuvoloiden tarjoavat perheille kokonaisvaltaista tukea ja täydennettävä peruspalveluja
  • alueellisia eroja neuvolatoiminnassa kavennetaan
  • varmistetaan neuvolatoiminnasta, koulu- ja opiskeluterveydenhuollosta sekä lasten ja nuorten ehkäisevästä suun terveydenhuollosta annetun asetuksen toimeenpano
  • lisätään ja kehitetään vanhemmuuden tukea sekä parisuhdeneuvontaa

Palveluiden järjestäminen

Kunnat järjestävät alueensa neuvolapalvelut. Jokaisessa kunnassa laaditaan neuvolatoiminnalle toimintaohjelma yhteistyössä sosiaalitoimen kanssa. Kunnat nimeävät neuvolatoiminnalle vastuuhenkilön. Neuvolat tekevät yhteistyötä muun muassa varhaiskasvatuksesta, lastensuojelusta ja muusta sosiaalitoimesta sekä erikoissairaanhoidosta vastaavien toimijoiden kanssa. Äitiys- ja lastenneuvoloissa järjestetään vanhemmuuden tukemiseksi neljä laajaa terveystarkastusta, joissa arvioidaan koko perheen terveyttä, hyvinvointia ja niihin vaikuttavia tekijöitä.

Valittaminen

Jos ei ole tyytyväinen palveluun, hoitoon tai kohteluun, voi tehdä muistutuksen neuvolan vastuuhenkilölle. Ennen muistutuksen tekemistä kannattaa kuitenkin antaa suoraa palautetta ja yrittää selvittää asia hoitaneiden henkilöiden kanssa. Kantelun voit tehdä valvovalle viranomaiselle: oman alueen aluehallintovirastoon tai Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirastoon (Valvira). Jos kokee tulleensa väärin kohdelluksi tai kaipaa neuvoja oikeuksista, voi olla yhteydessä oman kunnan tai kuntayhtymän potilasasiamieheen. Potilasvahingosta voi hakea korvausta Potilasvakuutuskeskuksesta.

Tilanne Espoossa: ei hyvä!

Sosiaali- ja terveyslautakunta on päättänyt 10.6.2010 neuvolan palveluverkon ja perhekeskustoiminnan kehittämisestä seuraavaa: palveluverkkoa tiivistetään siten, että 10 seuraavan vuoden aikana neuvoloiden määrä vähenee nykyisestä 27:stä 16:a, joista kahteen perhekeskuksen neuvolaan kootaan erityisosaamista ja keskittämistä edellyttävää toimintaa. Muutokset toteutetaan vaiheittain vuodesta 2010 alkaen vuoteen 2020 mennessä. Lähde: ote sosiaali- ja terveyslautakunnan kokouksesta 5.6.2013. Suunta on mielestäni erittäin VÄÄRÄ!

Suurpellon suunnitellaan valmistuvan 10–15 vuoden kuluessa. Suurpeltoon rakennetaan omistus-, vuokra- ja asumisoikeusasuntoja noin 10 000-15 000 asukkaalle. Asuntoja rakennetaan kerrostaloista pientaloihin, valtaosa taloista on kerrostaloja. Alueelle EI tule neuvolaa, joka on mielestäni käsittämätöntä!

Tilanne Joensuussa: ei hyvä!

Äitiys-, lasten-, ja perhesuunnittelu-(ehkäisy-)neuvolan palvelut järjestetään lähipalveluna alueen neuvoloissa. Neuvolapalveluihin ovat oikeutettuja Joensuun ja Kontiolahden asukkaat, sekä ulkokuntalaiset maksusitoumuksella. Neuvolat toimivat ajanvarauksella, puhelintunti on pääsääntöisesti päivittäin klo 12-13.

”Joensuun kaupunginhallituksen asettamien säästövelvoitteiden vuoksi Joensuun neuvoloiden palvelutoimintaan tulee muutoksia loppuvuodeksi 2013. Kaupunginhallituksen edellyttämien henkilöstömenojen säästötoimet aiheuttavat sen, että terveydenhoitajien poissaolojen vuoksi asiakkaita ohjataan mahdollisesti muuhun kuin omaan neuvolaan. Äitiysneuvolassa kotikäyntejä tehdään vain erityistapauksissa ja tarvittaessa normaalisti edenneiden raskauksien seurantavälejä pidennetään. Lastenneuvolassa leikki-ikäisten vuositarkastuksia siirretään. Perhesuunnitteluneuvolassa annetaan ensisijaisesti aikoja raskaudenehkäisyä tarvitseville asiakkaille. Pahoittelemme neuvola-asiakkaille kaupungin säästötoimista aiheutuvaa haittaa.” Lähde: joensuu.fi nettisivut, päivitetty 18.07.2013. Mielestäni tätä ei voida kutsua edes säästötoimenpiteeksi vaan LAIMINLYÖNTI olisi oikeampi termi.

Nämä ovat juuri niitä asioita, joihin päättäjien tulisi puuttua siten, että palvelujen määrää lisättäisiin eikä vähennettäisi ja heikennettäisi. Resursseja pitäisi suunnata juuri näille toimille, joissa voitaisiin monessakin tapauksessa ennaltaehkäistä tulevia ongelmatilanteita. Pidemmällä tähtäimellä nämä ns. säästöt tulevat olevaan kasvavia kuluja. Entä lapsi, nuori, vanhempi, ihminen! On olemassa monia tutkimuksia, toimintaehdotuksia, oppaita ja suosituksia eri tahoille. Luetaanko niitä? Toteutetaanko ehdotuksia, joita olisi tarjolla?  

Satsataan tulevaisuuteen paremmin!

Nina From

PS Espoo

 

Lisätietoa:

http://www.stm.fi/sosiaali_ja_terveyspalvelut/terveyspalvelut/neuvolat

Äitiys- ja lastenneuvolat (Kasvunkumppanit, THL)

Lastenneuvolakäsikirja

TEAviisari, seurantatietoa kunnista (THL)
AVOhilmo, ajantasaista tietoa neuvolapalveluiden käytöstä kunnissa (THL)

Neuvolatoiminta, koulu- ja opiskeluterveydenhuolto sekä lasten ja nuorten ehkäisevä suun terveydenhuolto - valtakunnallinen valvontaohjelma 2012 - 2014 (pdf) (Valvira)

Neuvolatoiminta, koulu- ja opiskeluterveydenhuolto sekä ehkäisevä suun terveydenhuolto (STM:n julkaisuja 2009:20)

Lastenneuvola lapsiperheiden tukena (STM:n oppaita 2004:14)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: neuvola, lapset, nuoret, ennaltaehkäisy, Joensuu