Espoon kaupungin luottamustoimien 2013 -2017 summaus

Perjantai 23.6.2017 - Nina From


Olen äärimmäisen kiitollinen tästä reilusta neljästä vuodesta, jonka aikana olen saanut toimia useissa eri luottamustehtävissä koko jakson tai osan jaksosta. Osa lyhemmistä pesteistä johtuu siitä, että olen kokenut luottamustehtävien määrän liiallisena, jolloin pyynnöistä huolimatta en ole lähtenyt osaan enää ehdolle. Vuosi-pari on riittänyt niissä, liika on liikaa. Pitää ymmärtää omat rajallisuutensa ja toisaalta se, että on päivätyön lisäksi perhe, harrastukset sekä ystävät ja muut työhön liittyvät luottamustoimet. Ja toisaalta, kun johonkin lupautuu ja jostain luottamusta on saanut, pitää toimet hoitaa hyvin. Tähän olen aina pyrkinyt.

Niinpä listaan tähän vielä tämän kauden aikaiset luottamustehtävät:

-          varavaltuutettu

-          Espoon kaupungin Reilun kaupan kannatustyöryhmän varapuheenjohtaja

-          Espoon perussuomalaiset ry:n hallitus, jäsen

-          Uudenmaan Perusnaisten hallitus, jäsen

-          Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta, jäsen

-          Omnian hallituksen nuorisojaos, jäsen

-          Kaupunkisuunnittelulautakunta, varajäsen

-          Valtakunnallinen PS koulutuspolitiikan työryhmä, jäsen

-          PS valtuustoryhmä, 2 varapuheenjohtaja

Miten olen saadut toimet hoitanut?

Pääsääntöisesti olen ollut aina kaikissa kokouksissa läsnä, aktiivinen, ottanut puheenvuoroja, keskustellut ja pyrkinyt kompromisseihin. Muutaman kerran olen äänestyttänyt päätöksiä ja jopa ”voittanut”. Se on ollut palkitsevaa, koska silloin olen todella päässyt vaikuttamaan asioihin, joita olen tiukasti puolustanut ja myös perustellut samaa äänestäneille, että asia on tärkeä ja hyvä.

Yksi asia opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnasta on jäänyt hiertämään, koska kukaan ei halunnut siihen reagoida. Se liittyy kiusaamisen ja omaisuuden rikkomisen estämiseen. Ehdotin, että voitaisiin investoida kameroihin koulujen ulkoalueille sekä sisätiloihinkin. Ja joihinkin kohteisiin ns. kameroita, edes pelokkeeksi. Näin vältyttäisiin omaisuuden tärvelemiseltä, saataisiin rikoksen tekijät vastuuseen sekä mikä tärkeintä: vaikutettaisiin kiusaamiseen ennaltaehkäisevästi ja saataisiin siinäkin tekijät vastuuseen. Tuli kylmästi ei käy! ehdotukseeni. Perusteina kuulema yksityisyyden suojan rikkominen sekä se, ettei video/kuva riittäisi rikosten todistusaineistoksi. Ihan en tuota ymmärrä.

Kysehän on asioiden parantamisesta pienellä hinnalla, koska opettajien ja henkilökunnan resurssit eivät riitä valvomaan kaikkea ja rikoksia tehdään, jotka ovat karmeita sekä tulevat kalliiksi kaupungille. Ja toisaalta, voidaanhan kuvata julkisissa tiloissa, kaupoissa yms. ihmisiä ja saada vastuuseen. Miksi lapsia ja omaisuutta ei haluta suojella tälläkin tavalla?

Muuten voin todeta, että olen toiminut aina aktiivisesti verkostoituen myös muiden puoluetovereiden kanssa. En halua riidellä enkä ole eri mieltä ihmisen kanssa vaan asiat saattavat ns. riidellä. Kutsuisin mieluummin asioiden esittämistä eri kanteilta katsomiseksi tai oman mielipiteen julkituomiseksi, edellytykseksi muuttaa asioita ja löytää aina parempia ratkaisuja ihmisten eteen!

Emmin viimeiseen asti lähtemistä enää ehdokkaaksi. Olin ajatellut, että nyt riittäisi vähempikin luottamustehtävä ja toisaalta, olinko jo antanut riittävästi, oppinut paljon, verkostoitunut ja vaikuttanut. Mutta koska kovasti pyydettiin, ajattelin vielä kokeilla. Jonkin verran euroja meni mainontaan, mutta enemmän luotin siihen, että ihmiset tuntevat ja näkevät tekemäni työn, koska myös kirjoitan paljon asioista, joihin haluan vaikuttaa sosiaalisessa mediassa ja kirjoituksillani.

Vähiin jäivät äänet, toisen tiedon mukaan sain 100 ääntä, toisen tiedon mukaan 105. Niillä ei valitettavasti saanut paljoa. Kiitän sydämellisesti kuitenkin minua äänestäneitä!

Espoon PS:ssa kysyttiin kolmea kiinnostuksen vaihtoehtoa, joista kaksi saattaa napsahtaa. Pidän paljon kulttuurista ja käytän myös monipuolisesti tarjoomaa, joten toivoin kulttuurilautakunnan paikkaa. Toinen, mitä toivoin, oli Omnian hallituspaikka tai opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta, edelleen. Kolmas, josta olin kiinnostunut bisnes-työni puolesta, oli Kilpailukyky ja innovatiivisuus- ohjelmaryhmä. Sen sijaan muuta en ole toivonut, vaikka paikkoja oli ennestään vielä Kaupunkisuunnittelulautakunnan varajäsenyys sekä Espoon Reilun kaupan kaupungin kannatustyöryhmän varapuheenjohtajuus.

Koska PS paikat vähenivät viimekertaisesta, ehdotin listapäättäjillemme, että yksi paikka per henkilö olisi reilua. Tämä ei kuitenkaan toteutunut.

Katsotaan, mitä tuleman pitää. Omnian paikkaa minulle on ehdotettu, mutta lopullinen päätös vielä puuttuu. Lisäksi kulttuurilautakunnan varapaikka varmistui.

Elämme mielenkiintoisia aikoja. Politiikka ja sen teko on kova laji. Onneksi itse olen saanut aika vähän negatiivista julkisuutta, vaikka olen kirjoittanut monista eri asioista verkkoon. Lisäksi, kun olin eduskunnassa hetken äitiyslomasijaisena Timo Soinin avustajana 2014 -2015, EU-vaalien ja eduskuntavaalien aikana, en joutunut myrskyn silmään. Tosin päämääräni siinä työssä oli: tee Nina työsi mahdollisimman hyvin äläkä näy 7-Päivää -lehdessä koskaan! Koin olevani onnekas, saavani valtavasti oppia ja tietoa poliittisesta päätöksenteosta sekä vaikuttamisviestinnästä ja kontakteja.

Ihanaa Juhannusta kaikille! Ja kaikkea hyvää tulevaan. Kävi miten kävi.

Nina

Avainsanat: luottamus, Espoo, opetus, Omnia


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini