Luottamus pitää ansaita!

Sunnuntai 10.9.2017 - Nina From


Luottamustoimi on luottamustoimi!

On ollut ilo toimia luottamustehtävissä reilu neljä vuotta. Taustalla on toki ollut aktiivinen toiminta ennen valituksi tulemista. Olen käynyt toreilla, vastannut vaalikoneisiin, tehnyt blogeja ja videoitakin on tuotettu. Työelämässä ja muutoinkin olen toiminut moitteettomasti. Siitäpä viime vaaleissa sain sen verran ääniä teiltä minua äänestäneiltä, jotta paikkoja sitten siunaantui.

Toisaalta työelämässä olen pyrkinyt kehittämään itseäni jatkuvasti, jotta oma osaaminen riittää eläkeikään saakka. Työpaikkoja ei niin vaan löydy, jotta olen päässyt mukaan Markkinointiliiton (MARK) digijaoksen sekä viestintäjaoksen hallituksiin.

Verkostoituminen, oman osaamisen kehittäminen sekä aktiivisuus varmasti kannattaa, vaikka joskus tuntuu, että ei jaksaisi tai onkohan minusta. Kyllä on! Jokaisesta on!

Koska minulla on toistaiseksi päätyö ja harrastan vapaa-ajallani monia asioita, olen ymmärtänyt myös sen, että kovin montaa luottamuspaikkaa ei kannata ottaa vastaan, vaikka tarjottu on ja tarjottaisiin jatkossakin. Viime kaudella oli hieman liikaa. En aluksi ymmärtänyt, miten paljon työtä ne teettävät, jos kunnolla hommat pyrkii hoitamaan. Kuten tapana on! Jossain vaiheessa kieltäydyin lähtemästä vaaleihin ja muutamista tarjotuista paikoistakin. Hyvä niin.

Kritisoin kovasti sitä, että viime vaalien jälkeen jotkut saivat monta luottamuspaikkaa, paikallispolitiikan osalta. Minusta yksi paikka per henkilö olisi ollut sopivaa. Jokainen uusikin aloittaa aina jossain ja oppii hommat. Niin me konkaritkin olemme aloittaneet. Sitten tapahtui se, jotta porukka hajosi. Paikat siten myös lähtivät niiden mukana, jotka tekivät toisen ratkaisun.

Itse toivoin kovasti saavani kulttuurilautakunnan paikan, koska harrastan kulttuuria todella monipuolisesti ja kohtuullisen paljon. Siten minulla olisi myös ollut paljon annettavaa ko. lautakunnassa. No, varajäsenen paikka tuli.

Omnian osalta tilanne meni hyvin. Olin toivonut tällä kertaa hallituspaikkaa. Olen ollut hallituksen nuorisojaoksessa ja todella on ollut mielenkiintoista. Nyt minua esitettiin ja hyväksyttiinkin Omnian hallitukseen. Kiitos siitä kuuluu kaikille minua tukeneille sekä lopullisen päätöksen tehneille.

Tänään olin Espoon kaupungin Reilun kaupan kannatustyöryhmän porukan kanssa taas hyväntekeväisyystilaisuudessa, jonka järjestää Naisten pankki. Tilaisuus on Suomen suurin hyväntekeväisyyskävelytapahtuma, nimeltään Kävelle naisille ammatti!  Olemme kolmena vuonna olleet em. kannatustyöryhmän porukan kanssa mukana. Itse olen toiminut varapuheenjohtajana kannatustyöryhmässä, Tiina Elo puheenjohtajana.

Voin sanoa, että luottamustehtävät ovat todella mahtava keino päästä näkemään kaupungin päätöksentekoa, mahdollisuus vaikuttaa omalta osaltaan toimintaan, oppia uutta ja verkostoitua yli puoluerajojen. Rajoja ei ole, itse me ne luomme, jos niin haluamme. Minä kannatan yhteistyötä, mutta pidän huoli omista arvoistani sekä siitä toimintatavasta, jonka koen itse oikeaksi. Pyrin aina ajamaan heikompien ja hiljaisempien puolta ja olemaan mahdollisimman tasapuolinen sekä reilu.

Listaan vielä kohta päättyvän Espoon poliittisen luottamustehtäväpaikkojeni lopputuleman, eli ne, joissa olen ollut aktiivisesti mukana.

Luottamustoimet kunnallisessa päätöksenteossa 2013 -2017:

varavaltuutettu 2013 -2017

Espoon Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan jäsen 2013 -2017

Espoon Reilun kaupan kaupungin kannatustyöryhmän varapuhj. 2013 -2017

Kaupunkisuunnittelulautakunnan varajäsen 2014 -2017

Koulutuspoliittisen työryhmän jäsen 2014

Omnian hallituksen nuorisojaoksen jäsen 2015 -2017

Valtuustoryhmän 2 varapuheenjohtaja 2015

 

Kiitos Sinulle menneestä kaudesta ja tervetuloa tuleva!

 

 

Avainsanat: luottamustoimi, Espoo, kaupunki, Omnia


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini