Espoo tiedottaa 26.8.2015: Opinmäki opettaa uuteen tapaan

27.08.2015

Opinmäki opettaa uuteen tapaan

Monia eri toimintoja kokoava Opinmäen oppimiskeskus Espoon Suurpellossa viettää avajaisia Espoo-päivänä 29.8. 2015 klo 11-14. Avajaisissa esitellään monipuolisesti tilaa ja toimijoita, jotka ovat mukana luomassa Opinmäestä Suurpellon sydäntä.

Monia toimijoita saman katon alla

Opinmäki on oppimiskeskus, jonka kantava ajatus on uusi tapa oppia ja toimia yhdessä ja yhteisissä tiloissa. Oppimiskeskuksen palveluiden, arkkitehtuurin ja toimintakulttuurin tavoitteena on tukea elinikäistä oppimista.  - Uudenlainen oppimisympäristö on suunniteltu edistämään sen käyttäjien monipuolista kehittymistä ja hyvinvointia sekä moniarvoisuuden, kestävän kehityksen, monikulttuurisuuden ja kansainvälisyyden toteutumista.

Oppimista ja virikkeellistä vapaa-aikaa

Opinmäki tarjoaa laajan valikoiman Espoon sivistystoimen palveluja.

Espoon englanninkielinen opetus keskitetään Opinmäkeen. Komeetan ja Postipuun alakoulujen englanninkielinen opetus sekä kansainvälistä IB (International Baccalaureate) -opetusta tarjoava Espoo International School ovat yhdistyneet englanninkieliseksi, kansainväliseksi yhtenäiskouluksi Espoossa. Päivänkehrän koulun oppilaista osa opiskelee koulun peruskorjauksen ajan vuoteen 2017 asti Opinmäessä. Kuluvana syksynä Opinmäessä opiskelee yhteensä noin 800 oppilasta.

- Opinmäestä tulee yksi espoolaisen koulutuksen suunnannäyttäjistä seuraavien vuosien aikana. Englanninkielisen Espoon kansainvälisen koulun ja suomenkielisen perusopetuksen sijoittuminen samaan kiinteistöön lisää kielellistä ja kultturellista rikkautta. Elinikäinen oppiminen toteutuu varhaiskasvatuksesta työväenopistoon asti. Yhteinen kiinteistö kulttuuritoimen, nuorisotoimen ja liikuntatoimen kanssa avaa mahdollisuuksia uusien toimintamallien kehittämiseen lasten kasvua, oppimista ja eheytettyä koulupäivää tukien, sanoo opetustoimen johtaja Kaisu Toivonen.

Opinmäen päiväkodissa on yhteensä 87 hoitopaikkaan 1-3 -vuotiaiden, 3-5 -vuotiaiden sekä esiopetusryhmässä. Paikkojen määrää saatetaan myöhemmin korottaa.

Opinmäen Aktiivisen oppimisen keskus AKKU toimii Espoon ensimmäisenä omatoimikirjastona. AKKU pyrkii vastaamaan sekä koulujen oppilaiden että lähialueen asukkaiden tarpeisiin. Toiminnan keskiössä on elinikäinen oppiminen tekemisen kautta.

Opinmäen nuorisotilatoiminta tulee olemaan käyttäjiensä, eli ala- ja yläkouluikäisten, näköistä.

Opinmäen liikuntahalli on kaupungin suurin, ja sitä käyttävät koululaisten lisäksi mm. useat liikuntaseurat.

Lisäksi tiloissa järjestetään mm. työväenopiston toimintaa ja taiteen perusopetusta, alueen yhdistysten tuottamaa toimintaa ja paljon muita tapahtumia.

Yhteistyötä ja vuorovaikutusta

Toiminta Opinmäessä perustuu yhteistyöhön ja vuorovaikutukseen sekä toimijoiden välillä että kuntalaisten kanssa. Rakennuksella on tärkeä merkitys alueen yhteisöllisyyden kasvattamisessa. Joustavat tilat, teknologiavalinnat ja uudenlainen tilojen käyttö mahdollistavat kohtaamisia kaikenikäisten kuntalaisten välillä viikon kaikkina päivinä. Tilat ja välineet ovat eri toimijoiden sekä eri kieli- ja ikäryhmien käytettävissä.  Tilojen yhteiskäyttö ja avoimuus luovat hyvät edellytykset uudelle toimintakulttuurille samalla kun uusi toimintakulttuuri lisää tilojen tehokasta käyttöä.

Mäkin opin

Opinmäki on Espoon historian suurin monitoimitalo- ja kouluhanke, sen laajuus on 16 880 brm2.  Hankkeesta vastaa kaupungin omistama osakeyhtiö, KOy Opinmäen Kampus.
Opinmäki koostuu yhdeksästä erillisestä aukioilla yhdistetyistä rakennuksesta. Rakennusmateriaaleina on käytetty tiiltä, betonia ja puuta. Rakennuksen muoto, joka tekee suuresta rakennuksesta helposti lähestyttävän, perustuu Espoon kaupungin järjestämän avoimen suunniteltukilpailun voittaneeseen ehdotukseen "Mäkin opin" vuodelta 2011. Rakennus on Esa Ruskeapää Arkkitehtien ensimmäinen toteutettu työ, ja se on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä arkkitehdin ja käyttäjien välillä.


Tervetuloa oppimaan jotain uutta - tervetuloa Opinmäkeen!

Lisätietoja:

hankekoordinaattori Vera Schulman, 043 825 6113
opetustoimen johtaja Kaisu Toivonen, puh. (09) 8165 2000

---------------------------------------

Ohjelma:

Tapahtuman aloittaa klo 11 kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä puheellaan, ja klo 11:10 esiintyy kansainvälisesti tunnustettu Tapiolan kuoro.

Esteetön Espoo jakaa palkinnon vuoden esteettömästä teosta yhdessä kaupunginjohtajan kanssa klo 11:30, jonka jälkeen klo 11:50 esiintyvät Päivänkehrän koulun musiikkiluokat.

Klo 12 alkaen toimijat esittelevät tilojaan ja järjestävät työpajoja sekä esityksiä. Espoon kaupungin nuorisopalvelut esittelevät toimintaansa tiloissaan klo 12-14. Aktiivisen oppimisen keskus AKUssa 3D-tulostus- ja pinssityöpajoja klo 12-14. Mukana menossa myös mm. Opinmäen päiväkoti ja Espoon musiikki- ja tanssikoulu Estrada.

Tiloihin pääsee tutustumaan myös opastetuilla kiertokävelyillä, jotka alkavat pääovelta klo 12:15 ja klo 13.

Koko tapahtuman ajan pihalla esittelee toimintaansa kirjastoauto Välkky, jossa järjestetään Yumi-varjoteatteriesitykset klo 10:30 ja 13.

Tutustu aulassa paikallisiin toimijoihin, mukana mm. Suurpelto-seura.

Klo 12:10 aulan valtaavat esityksellään Maltti ja Valtti!


Opinmäki lyhyesti
Osoite Lillhemtintie 1, 02250 Espoo

Palvelut: Espoo International School, Päivänkehrän koulu, Opinmäen päiväkoti, Aktiivisen oppimisen keskus, Nuorisotilat, Espoon työväenopisto, Liikuntapalvelut, Espoo Catering, Siivouspalvelut, taiteen perusopetusta, Suurpellon yhdistyksiä

Arkkitehti Esa Ruskeepää (s. 1980)
Pääsuunnittelija Vesa Erikkilä (s. 1963)
Projektiarkkitehti Sasu Marila (s. 1972)
Työryhmä Willem-Anne van Bolderen, Klemen Breitfuss, Jussi Eskelinen, Tero Hirvonen, Matias Kotilainen, Thomas Miyauchi, Sanna Nordlander, Marlène Oberli, Nicola Prandini, Simon Richardus, Francesco Salvarani, André van Tulder, Rubén Tomás Verde, Lauri Virkola
Kilpailuehdotuksen tekijät Thomas Miyauchi, Esa Ruskeepää
Arkkitehtuurikilpailu 2011
Rakennesuunnittelu: Jyrki Ketonen
LVIA- suunnittelu: Vesa Jermilä
Sähkösuunnittelu: Mika Lamminen
Projektijohtourakoitsija: SRV
Rakennuttajan edustajat: Juha Iivanainen, Pekka Eurasto, Jorma Mansikka, Pia Narikka, Vesa Pyy, Jaana Saira, Pirjo Kurttila, Annina Auvinen, Veli-Pekka Tynkkynen, Sari Kinnunen, Tiina Sekki, Paavo Valkonen, Jari Majaneva
Käyttäjän edustajat: Vera Schulman, Kaisa Peltonen, Karola Pätäri, Erkko Helin, Sinikka Sorvari, Eija Riikonen
Kokonaiskustannukset: 54 milj. euroa
Laajuus 16 880 br-m2
Valmistumisvuosi 2015

Tilavaraukset: opinmäki.info@espoo.fiopinmäki.info@espoo.fi>
                         046 923 2943
Liikuntahallin varaukset: www.espoo.fi/espooliikkuu<http://www.espoo.fi/espooliikkuu> > Liikuntapaikkojen varaus

Kuvia Opinmäestä: http://aineistopankki.espoo.fi/?cart=3454-glgdmkjblc&l=FIHeli Holm
viestintäpäällikkö/kommunikationschef
puh/tfn +358 50 533 6890
heli.holm@espoo.fiheli.holm@espoo.fi>
04.09.2019Tekoäly kuuluu kaikille! Lue lisää Tekoälyrekasta!
14.05.2019Kulttuurilautakunnan päätöksiä 14.5.2019
23.03.2019Maailman teatteripäivä
11.03.2019Taike jakoi eri taiteenaloille toiminta-avustuksia 9,6 miljoonaa euroa
23.12.2018Eroni puolueesta
03.11.2018Ravintola Henricus voitti Luomu SM -kilpailussa
21.10.2018Kulttuurin ja taiteen etujärjestö Kulta aloittaa toimintansa
29.08.2018Omnia satsaa vahvasti alueen elinvoimaisuuden ylläpitämiseen
10.06.2018Tapiolan keskukseen uusi korkeatasoinen hotelli
30.05.2018Omnialle kaksi hopeamitalia Taitaja2018 -kisoissa

Siirry arkistoon »