Käpy selän alla!

Lauantai 18.3.2017 - Nina From


Kirjaimellisesti kyllä. Mutta enemmän kirjoitus herätti tunteita, tuntemuksia, negatiivista fiilistä ja pitkään ja pitkään aikaan myös. Sain eilen somessa jaetun HS:n kolumnisti Yrjö Raution kirjoittaman miksisitävoisikutsua, jutun siitä, mitä hän aidosti ajattelee Perussuomalaisista. Ikävä kyllä hän ei taida ihan tuntea meitä kaikkia, jotka olemme tässäkin kirjoituksessa, alimpaan kastiin määriteltyjä. Joista puolueeseen kuuluu noin 10 000 ja joita viime vaaleissa noin puoli miljoonaa äänesti.

Kirjoitin eilen FB-sivuillani näin:

”En ole aiemmin puuttunut tähän vuosia kestäneeseen (voidaanko jo puhua) vihapuheeseen? Nyt päätin lukea tämän kirjoituksen ja kysyä: onko todella niin, että neljä vuotta PS:n riveissä, kuntapoliitikkona ollessani minut luokitellaan tällaiseksi epämiellyttäväksi hirviöksi aina vaan? Minusta jatkova vihamielinen pilkka, kapea katsanta ja kohtelu saisi jo loppua. Ei todellakaan ole mukavaa. Eikä todellakaan kaikilla meillä politiikassa mukanaolleilla tai siihen ehkä joskus haluavilla ole päämääränä yksi asia...on monia asioita, joihin pyrimme alkaen kuntatasolla, vaikuttamaan. Joukkoliikenteeseen, osaamisen kehittämiseen, vanhus- ja omaishoitaja-asioihin, pienituloisten huomioimiseen, syrjäytyneiden auttamiseen, ennaltaehkäisevän monimuotoisen toiminnan kehittämiseen, eläinten, lasten, ihmisten tasa-arvon ja oikeuksien puolustamiseen haluaa todella moni meistä parannuksen ja vaikutusmahdollisuuden. Niiden heikompienkin puolta ajaen, jotka eivät meteliä pidä, jotka ovat unohdettuja tai eivät ole jonkun mielestä tuottavia, äänestyspotentiaalia tai muuten kaupallistettavissa olevia. Vetää todella mielen taas kerran matalaksi tällainen kirjoitus mediassa, jonka toivoisi katsovan asioita hieman laajemmin poliittiselta kantilta. Eikä hyväksyisi tällaista sisältöä, joka koskee, siis koskee ja koskettaa todella monia ihmisiä, jotka pyyteettä tekevät vapaaehtoisestikin työtä em. luettelemieni asioiden eteen vankasti uskoen parempaan.”

Jos tutustuu tekemäämme vaikuttamistyöhön, poliittisiin päätöksiin sekä vaaliohjelmiimme kautta vuosien (vaaleista riippumatta), voisi aueta hänelle ja muillekin isompi kuva, laajempi näkemys ja ehkäpä jotain uuttakin, Perussuomalaisista.

Voisi myös käydä teltoilla tapaamassa vapaaehtoisia tekijöitä, kansanedustajia, ministereitä tai kuntavaikuttajia ympäri Suomen, jos haluaisi. Ehkäpä jatkossa sitten.

Olen itse ollut neljä vuotta Espoossa kuntapolitiikassa mukana. Olen saanut luottamustehtäviä, oppinut uutta, vaikuttanut päätöksiin, kirjoittanut eri asioista blogeja ja verkostoitunut. Minulla on eri puolueista hyviä yhteistyökumppaneita, jopa ystäväksi saakka tulleita IHMISIÄ. Niin, niitähän me kaikki omine mielipiteine olemme.

Luokittelisin Yrjö Raution kolumnin vihapuheeksi. Vihapuheesta paljon puhutaan ja suvaitsemattomuudesta. Mutta ketä kohtaan? Usein ainakin Perussuomalaisia. Meillä sitten saatetaan kiivastua tai pääsääntöisesti hissutellaan ja odotellaan, että kyllä kansa tajuaa, ei viitsi nostaa suurempaa meteliä. Mutta joskus on puhallettava peli poikki. Minulla raja ylittyi tuosta kolumnista. En missään nimessä hyväksy moista sisältöä, luokittelua, todella ala-arvoista parjaamista itseäni kohtaan. Enkä ketään kohtaan.

Teksti piti lukea moneen kertaan, koska…niin koska se oli niin käsittämätön kokonaisuus sisällöltään. Ja julkaistu arvostetussa mediassa.

Mitä ihmeen rikollista tässä onkaan tullut tehtyä, että tuollaista ansaitsee?

Kyllä medialla on vaikutusta, se on aivan selvä. Jos vuositolkulla haukutaan, kerrotaan yksipuolista ”mukatotuutta” ja vääristellään asioita perehtymättä laajemmin kokonaisuuksiin, se vaikuttaa ihmisiin. Myös niihin, jotka politiikasta eivät ole kiinnostuneet. Otsikot tehdään provosoiviksi, ihmiset lukevat puolihuolimattomastikin puolitotuuksia ja pitävät niitä pidemmän päälle totuutena.

Nousenko barrikadeille? En, mutta tämä ulostulo oli tehtävä.

Lopetetaan jatkuva negatiivinen toistemme haukkuminen, isot ihmiset sentään. Lapsetkin ottavat mallia aikuisten käytöksestä toisiaan kohtaan. Silläkin pitäisi olla merkitystä. Onko sinulle?

Hyvää vaalikevättä. Ja hei, kannattaa tutustua kaikkien puolueiden henkilöihin ja vaaliohjelmiin.

 

Nina From

Ps. linkki kolumnistin juttuun: https://urly.fi/Kk7

Ps. linkki Sampo Terhon vastineeseen: https://urly.fi/Kk8

Ps. Perussuomalaisten vaaliohjelma ja vähän muutakin faktaa: https://urly.fi/Kk9

 

Avainsanat: vaalit, rasismi, kunta, kiusaaminen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini