Suomi on maailman viidenneksi islamilaisin valtio

Lauantai 14.6.2014 - Nina From


Suomessa naisten asema, kuten pohjoismaissa yleensä, on hyvä. Suomessa saatiin äänioikeus naisille kolmantena maailmassa, ensimmäisenä Euroopassa, 1906. Täydellistä tasa-arvoa ei ole, mutta sitä kohti olemme edenneet määrätietoisesti. Saamme käydä koulua, meillä on tasa-arvoiset lähtökohdat. Naisia on edennyt vastuullisiin tehtäviin, johtoryhmiin, yritysten hallituksiin, jopa presidentiksi saakka. Voimme käydä töissä, saamme valita puolisomme vapaasti. Voimme kulkea sellaisissa vaatteissa, kuin haluamme. Saamme ajaa autoa tai moottoripyörää. Saamme kulkea samoissa julkisissa välineissä kuin miehet. Saamme kulkea rauhassa kaduilla. Meidän ei tarvitse pelätä raiskauksia, pahoinpitelyjä, poliisi on usein lähellä. Tiedämme olevamme turvassa, avun ollessa lähellä. Vai onko näin sittenkään?  

Sosiaalisessa mediassa jaetaan sellaista materiaalia, jota katsoessa kalpenee. Naisia, tyttöjä, lapsia raiskataan ja hirtetään lopuksi. Lapsia kasvatetaan väkivalloin, tunteettomasti. Naisia kivitetään kuoliaiksi, laitetaan vankilaan syistä, joita meillä täällä ei voida edes ymmärtää. Ympärileikkaukset. Naisten ja tyttöjen myynti orjiksi, seksiobjekteiksi, bordelleihin, orjatyövoimaksi muihin maihin. Avioliittoja järjestetään, alaikäisiä naitetaan vanhemmille miehille. Tottelemattomuudesta saatetaan heitetään happoa kasvoille. Islamistit ja kristityt tappavat toisiaan erittäin raa’asti esim. Afrikassa. Minkä arvoinen nainen, tyttö, lapsi on?

Ääri-islamistisen väkivallan uhka Suomessa on kohonnut, kertoo Suojelupoliisi julkaisemassaan uudessa uhka-arviossa. Supon mukaan itsenäisesti toteutettujen iskujen uhka on kohonnut Suomessa kuten muuallakin Euroopassa. Tähän on syynä se, että suomalaistenkin osallistuminen esimerkiksi Syyriassa käytävään sisällissotaan on kasvanut. "Tällaisten henkilöiden länsimaalaisvihamielinen maailmankuva sekä mahdollisesti alentunut kynnys ja yksilölliset syyt väkivallan käyttöön ovat uhkaa kohottavia tekijöitä", uhka-arviossa sanotaan. Dagens Nyheter: toukokuussa Ruotsista on lähtenyt Syyriaan taistelemaan diktaattori Bashar Al-Assadia vastaan ainakin kuusi nuorta somalinaista, Norjasta kaksi.

En väitä, että islam on uskonto, joka on raaka, julma, tasapainoton tai muuten sellainen, jota ei voi hyväksyä. Kristinuskon (olen itse evl.lut nyt ja ikuisesti) varjolla, kautta aikojen, on murhattu ihmisiä, yritetty kääntää hyvällä ja pahalla. Monta tarinaa on, liittyen eri uskontojen varjolla tehtyihin julmuuksiin.

Hyväksyn kaikki uskonnot ja on syytä oppia niistä lisää, jotta ymmärtää erilaisuuden siltä osin. Lait ovat kuitenkin maassa sellaiset, joita tulee kansalaisten noudattaa. Meidän ei kannata tehdä kuilua eri uskontojen välille eristämällä eri uskontoon kuuluvat. Meidän tulee nimenomaan oppia hyväksymään toiset uskonnot ja kulttuurit. Kannatan siis uskonnon opetuksen uudistamista kouluissa, lisää tiedon jakamista ja ymmärryksen kasvattamista. Mutta kuten sanottu, laittomuudet ovat laittomuuksia ja maan lakeja on noudatettava.

”Monien islamilaisten maiden lainsäädäntö pohjautuu muilta osin länsimaiseen esimerkkiin. 1900-luvun alkupuolella niissä vallitsi sekulaarin modernismin aatesuuntaus, jossa uskonto pyrittiin rajaamaan ihmisten yksityiselämään. Tämä johti monissa maissa islamilaisen lain merkityksen vähenemiseen.”

Isis eli Irakin ja Suur-Syyrian islamilainen valtio on islamistinen ääriliike, joka on kasvattanut voimiaan menestymällä sodassa. He tekevät iskuja poliisiasemille ja kutsuntatilaisuuksiin sekä salamurhaavat upseereita. Järjestö on julkaissut netissä videoita, joissa esim. katkotaan kauloja. Isis-johtajien ei tarvitse taistelutahdosta huolehtia. Moni soturi jopa toivoo kuolemaa pyhässä sodassa! Jihadistit ilmoittivat ottavansa käyttöön ankarimman version sharia-laista. Naisten osalta tämä tarkoittaa esim. sitä, että heidän tulisi pysyä kotonaan kunniallisista syistä.

Ennen talibanhallintoa burkaa käytettiin harvoin Afganistanin kaupungeissa. Talibanin otettua vallan vaadittiin naisilta burkan käyttöä kaikilla julkisilla paikoilla. Vielä talibanhallinnon kaaduttua ja burkapakon väistyttyä monet naiset pukeutuvat yhä burkaan oman turvallisuutensa tähden. Burkaa täytyy käyttää tietyillä seuduilla, koska pahimmillaan seurauksena käyttämättä jättämisestä voi olla kivitetyksi joutuminen, mille ei kuitenkaan löydy perusteita islamissa, sillä islamin pukeutumisohjeet ovat suuntaa antavia, eikä niiden laiminlyönnistä ole määrätty rangaistusta "tässä elämässä".

Burka kiellettiin Belgiassa vuonna 2010: kaikki tunnistamista vaikeuttava pukeutuminen on kielletty. Kielto koskee kasvohuivia, pään peittävää huntua maassa saa edelleen käyttää. Vaate kiellettiin Ranskassa naisia alistavana ja maalliseen yhteiskuntaan sopimattomana vuonna 2011. Ranskassa burkan käyttäjä saa 150 euron sakon, mutta käyttöön yllyttänyt jopa 30 000 euron sakon. Samanlainen laki on vireillä Espanjassa.

Musliminaiset käyttävät hijabia (pään ja vartalon peittävää vaatetusta), koska Allah on kehottanut heitä siihen. Muita vähäisempiä syitä on esimerkiksi ehto, jonka mukaan sekä miesten että naisten tulee olla vaatimattomia. Silloin heitä molempia arvioidaan heidän älynsä ja ominaisuuksiensa mukaan, ei ulkonäön tai seksuaalisuuden perusteella. Naisten ei tule pukeutua siten, että he näyttävät miehiltä. Naisten ei tule pukeutua samalla tavalla kuin uskottomat.

Muslimialueiden vaatetus-käytännöt ovat poikenneet toisistaan. Esimerkiksi indonesialaiset, kiinalaiset ja eurooppalaiset musliminaiset eivät ole peittäneet päätään. Afrikkalaisilla muslimeilla taas on ollut kokonaan omat tapansa.

Voisiko jatkossa ottaa esim. EU-maista pakolaisia? Jos ja kun heitä tänne otamme. Voisiko auttaa niitä ihmisiä täällä kaukaisessa pohjolassa, joille kotoutuminen olisi vähemmän haasteellista? Meillä on täällä lähellä sijaitsevissa maissa myös ihmisiä, joita pitäisi auttaa. Mekin lähdimme aikanaan Ruotsiin sekä töihin, että pakolaisiksi. Itä-Karjalasta olemme ottaneet vastaan pakolaisia, läheltä.

Tunnustan. Pelkään muutosta, joka voisi johtaa naisten ja tyttöjen osalta muutokseen. Edellä mainittuun suuntaan. Toivon, että meidän kotouttamisohjelmamme on sellainen, jossa käydään läpi Suomen lait, asetukset sekä tavat toimia, koko perheen kesken. Kerrotaan siitä, miten meillä yhteiskunta toimii, miten naisen ja miehen välillä asioita hoidetaan, miten tasa-arvoisuus täällä toteutuu ja miten sitä työstetään. En halua pelätä ketään tai mitään. En halua rasismia, terrorismia tai muuta ulkopuolista uhkaa ja vaaraa ketään kohtaan.

Pidetään rajavalvonta tiukkana, viranomaisille hyvät mahdollisuudet ehkäistä rikollisuuden ja terrorismin tuloa ja varmistetaan viranomaisresurssit monipuolisesti poliisitoiminnan osalta. Vähennyksiä ei saa enää tehdä.

Toivon, että pelkoni on turhaa ja että saamme jatkaa turvallista elämää Suomessa. Toivon rauhaa kaikkialle.

 

Nina From

Avainsanat: islam, rasismi, terrorismi, Syyria, SUPO


Kommentit

19.6.2014 15.48  Maikki

Naiset saivat Suomessa toisena maailmassa äänioikeuden Uuden-Seelannin jälkeen. Australia on siinä välissä, mutta äänioikeus koski vain valkoisia naisia.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini