Eroni puolueesta

23.12.2018

Ero puolueesta

 

Eroon saattaa liittyä dramatiikkaa. Tähän ei liity. Olen jonkin aikaa pohtinut asiaa ja tein päätöksen. Laitoin juuri, 23.12.2018 eroilmoituksen sähköpostilla eteenpäin.

Olen saanut valtavan paljon näinä noin kuutena vuotena. Ennen Perussuomalaisia olin vuoden yrittämässä eduskuntavaaliehdokkaanakin ajaa eläkeläisten asioita Senioripuolueessa. Kukaan ei tullut valituksi eduskuntaan ja puolue tippui puoluerekisteristä. Todella harmillista.

Tiettyjen vaiheiden kautta siirryin Perussuomalaisiin. Olin intoa täynnä, lasten ja nuorten asiat koskettivat samoin eläkeläisten asiat. Pääsin moniin luottamustehtäviin, loin verkostoja tutustuin muiden puolueiden ihmisiin ja joistakin tuli hyviä ystäviäni. Olen oppinut valtavasti politiikasta ja sen moninaisista puolista.

Olen kirjoittanut valtavasti blogeja eri kanaviin, saanut paljon positiivista palautetta, ollut toreilla ja tapahtumissa. Tutustunut ihaniin ihmisiin.

Paras ja unohtumattomin kokemukseni oli kuitenkin 1,5 vuoden työpesti Eduskuntaan. Tämä kokemus tuli täysin yllättäen, kun Timo Soini eräässä tilaisuudessa Otaniemessä kysyi tulisinko hänen avustajakseen, äitiyslomasijaisuuden ajaksi. Hetken mietin, sitten kaikki oli selvää. Ilman muuta. Kokemus, jota en ikinä unohda. Niin hieno ja monipuolinen se oli. Tuohon ajanjaksoon mahtui Eduskuntavaalit ja Eurovaalit. Soini oli kysytty ja moneen mukaan haluttu henkilö, ulkomaita myöten. Tuli kirjeitä, tuli pyyntöjä tuli monenlaisia kanavia pitkin erilaisia pyyntöjä ja toiveita. Sain olla mukana sen hetken, siinä. Lisäksi tutustuin upeaan rakennukseen, sain työskennellä sekä ”vanhalla puolella” että Pikkuparlamentin siivessä. Olin tekemisissä monien eri ihmisten kanssa talossa ja talon ulkopuolella. Ihan mieletön kokemus, vielä kerran mainitakseni.

Politiikka on kova laji. Vuosi vuodelta panokset kovenevat ja vuorovaikutus ihmisten kesken heikkenee. Arvostelu on käsittämätöntä, haukkuminen uskomatonta. Menipä hyvin tai huonosti. Olipa kyseessä koulutettu tai kouluttamaton, onko oikeus tuomita, haukkua ja nimitellä? Jopa ulkonäköä arvostellaan negatiivisesti. Aikuiset hoi!

Olen tällä hetkellä Omnian hallituksen jäsen, kulttuurilautakunnan sekä Espoon Teatterisäätiön varajäsen. Aiemmin oli ilo olla opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan jäsen, piipahtaa hetken kaupunkisuunnittelulautakunnassa varajäsenenä sekä olla monta vuotta Espoon Reilun kaupan kannatusyhdistyksen jäsen. Monta hyväntekeväisyyslenkkiä tehtiin yli puoluerajojen. Monta hyvää tarinaa on nähty ja kuultu. Kiitollinen olen.

Toivon kaikille kaikkea hyvää. Olen yrittänyt hoitaa luottamustehtäviä parhaani mukaan. Toivottavasti se on riittänyt niille äänestäjille, joita kunnallisvaaleissa olen saanut edustaa.

Hieman on haikea olo. Mutta jotain muuta kenties tulee. Ainakin uudet eduskuntavaalit ensi vuonna 2019. Saa nähdä, miten kullakin puolueella vaalit menevät.

Hyvää joulun aikaa ja entistä parempaa tulevaa vuotta toivottaen,

 

Nina From

Ps. odotan vielä virallista irtisanomista puolueen osalta. Lienee joulun jälkeen vahvistus minulla sähköpostissa.

20.09.2020Kulttuurilautakunnan päätöksiä 15.9.2020
10.06.2020Kulttuurilautakunnan päätöksiä 9.6.2020
28.05.2020Omnian virtuaalinen Kevätjuhla 2020
28.05.2020Omniasta valmistuu tänä keväänä 1110 uutta ammattilaista ja ylioppilasta
19.05.2020Kulttuurilautakunnan päätöksiä 19.5.2020
18.05.2020Ammattitaidon SM-kilpailu Taitajan finalistit
03.05.2020Kulttuurin tulosyksikön toimintakertomus 2019
29.04.2020Palkkaa opiskelija kesäoppisopimuksella!
29.04.2020Etäopetus on vaatinut luovuutta ja pitkiä päiviä
31.03.2020Kulttuurilautakunnan päätöksiä

Siirry arkistoon »