EU-startti by PS!

Sunnuntai 30.3.2014 - Nina From, PS Espoo

wp_20140329_006.jpgTätä olin odottanut. Ja varmasti ihan jokainen perussuomalainen, ympäri Suomea: Perussuomalaisten EU-vaaliohjelman julkistus!

Päivä oli eilen, 29.3.2014. Paikka meille sopiva, Finlandia-talo. Itse talona, puitteina sekä sijainniltaan sopiva, monelle muualta tulleelle. Paikalle saapui yli 600 samanhenkistä, kutsuttuna. Oli kentällä erittäin pitkään puolueen eteen työtä tehnyttä, lyhyemmän aikaa mukana ollutta, kaikenikäistä ja kaikenkokoista, samaa kieltä puhuvaa suomalaista. EU-ehdokkaita, kansanedustajia, eduskunnassa työtä perussuomalaisuuden eteen tekeviä sekä puolueen väkeä. Toki myös median edustajia. Jotka eivät paikan päälle päässeet, näkivät tapahtuman halutessaan netin välityksellä.

Väkeä saapui paikalle, hymyssä suin, tervehtien, keskustelun sorinaa kuului joka puolelta. Tunnelma oli odottava ja positiivinen.

Putkonen avasi tilaisuuden. Sen jälkeen puheita pitivät Soini, Terho sekä Slunga-Poutsalo. Tilaisuus oli hyvin rytmitetty, sopivasti puheita, viestejä, musiikkia, erittäin hyvä ja kompakti kokonaisuus. Täytyy kyllä sanoa, että julkisuudessa kerrottua ”rahan mälläystä” ei mielestäni näkynyt. Kokonaisuus oli hillitty ja erittäin asiallinen.

Tunteet nousivat ”kattoon” monta kertaa tilaisuuden aikana. Henkilökohtaisesti minua liikuttaa aina Finlandia –hymnin kuuleminen, joka kuultiin ja nähtiin samalla vaikuttavia kuvia suomalaisuudesta ja suomalaisista.

Vähemmän, mutta parempaa EU:ta!wp_20140329_005.jpg

Ja sitten EU-vaaliohjelman pääperiaatteet:

  1. EU:n liittovaltiokehitys on torjuttava ja jäsenmaiden itsemääräämisoikeus taattava
  2. Tukipakettipolitiikka on lopetettava
  3. Talousyhteistyötä on kehitettävä edelleen
  4. EU:n demokraattisuutta on vahvistettava

Perussuomalaisten EU-linja on kriittinen ja rakentava. Nostamme sekä epäkohtia esiin, että tuemme hyviä hankkeita. Euroopan parlamentissa osallistutaan tekemällä yhteistyötä ja osallistumalla säädäntötyöhön. Perussuomalaiset haluavat olla europarlamentissa osa vaikutusvaltaista EU-kriittistä ryhmää. Ryhmien hakeminen alkaa heti 25.5. vaalipäivän jälkeisenä arkipäivänä, kun vain mahdollista, paikan päällä toimien.

Eurojäsenyyden suhteen hyväksymme tilanteen toistaiseksi voimassa olevana tosiasiana. Emme ole poliittisesti sitoutuneita euroon, vaan ainoastaan Suomen etuun.

Meille on tärkeää kansallisen edun, päätöksenteon sekä itsemääräämisoikeuden puolustaminen EU:ssa. Meidän mielestämme EU:N ei tule laajentua itään emmekä kannata Turkin jäsenyyttä. Kansanvaltaisuuden vahvistaminen on meille sydämen asia. Haluamme vähentää EU:n byrokratiaa käynnistämällä sen leikkaustalkoot. Tämä saadaan aikaiseksi antamalla EU-hallinnon eri osa-alueille tiukasti säädelty tuottavuusohjelma.

Perussuomalaisten mielestä Suomessa on pystyttävä tulevaisuudessakin asumaan ja harjoittamaan maatalousyrittäjyyttä. On huolehdittava maamme ruokaturvallisuuden säilymisestä sekä pidettävä huolta huoltovarmuudesta. Elintarvikkeiden alkuperä on ilmoitettava.

Vastustamme päästökauppaa. Haluamme neuvotella uudelleen EU:n rikkidirektiivin, joka nykyisen sopimuksen mukaan on tarkoittanut sitä, että olemme menettäneet työpaikkoja ja tuloja, kauppaa. Puollamme kotimaisten energialähteidemme hyödyntämistä.

Maahanmuuttorutiinit ovat liian pitkiä ja byrokraattisia. EU ei voi päättää, minkä verran ja minkälaista maahanmuuttoa jäsenmaiden tulee vastaanottaa. On erittäin tärkeää puhua asioista julkisesti, tuoda asioita eri näkökulmista mukaan keskusteluun, kertoa rehellisesti, paljonko maahanmuutto eri vaihtoehdoin maksaa ja mitä muita vaihtoehtoja olisi ja on, kuin ottaa maahanmuuttajia esim. ilman, että kotouttaminen on kunniallisesti hoidettu ja ylipäätänsä ihmisiä kohdellaan maassamme tasapuolisesti. Tasapuolinen kohtelu vähentää rasismia ja ristiriitoja ylipäätänsä.  

Rajavalvonta on mielestämme keskeinen osa yhteiskunnan ja kansalaisten turvallisuutta. Emme kannata viisumivapautta. Jos EU-tasolla päätetään kuitenkin jossain vaiheessa viisumivapaudesta Suomen puolesta, on EU:n osallistuttava merkittävällä taloudellisella panoksella Suomen rajavalvonnan kohentamiseen.

Meidän mielestä sosiaalinen oikeudenmukaisuus taataan Suomessa parhaiten kansallisen päätöksenteon pohjalta, eikä EU:n tule puuttua asiaan. Tämä toimintatapa koskee myös eläkeasioitamme.

Nizzan sopimus (2003) on sellainen, jota kannatamme siltä osin, kun siinä on päätetty jättää sosiaali- ja terveyspalveluiden kauppa yhteisön jakamattoman toimivallan ulkopuolelle. Meidän tulee jatkossa olla aktiivisempia ja hakea rakenne- ja kehitysrahoja esim. terveempien elämäntapojen edistämisprojekteihin.

Veroparatiisit on saatava kuriin. Haluamme toimia veronkiertoa ja harmaata taloutta vastaan ja löytää yhteistyössä paremmat keinot kaiken laittoman toiminnan vähentämiseksi. EU-maat menettävät verotuloja jopa 1000 miljardia euroa vuodessa veronkierron ja veroparatiisien vuoksi.

Suomi on EU:ssa nettomaksajan roolissa. Viime vuonna maksu oli 658,8 miljoonaa euroa eli 122 euroa per asukas. Ed. vuonna tilanne oli kutakuinkin sama. Nettosaajana olemme olleet vain vuonna 1996, 1997 ja 2000. Suhteessa bruttokansantuloon suurimmat nettomaksajat viime vuonna olivat Ruotsi (-0,46 %) ja Tanska (-0,45 %). Saksan nettoasema suhteessa bruttokansantuloon oli -0,44 prosenttia ja Ranskan -0,40 prosenttia. Suurimmat nettosaajat bruttokansantuloon suhteutettuna olivat Viro (4,84 %), Liettua (4,82 %), ja Latvia (4,29 %).

Meillä suomalaisilla on paljon mahdollisuuksia ja paljon tehtävää. Nyt on se hetki, että jokaisen on äänestettävä EU-vaaleissa. Jokainen ääni on merkityksellinen. Jokainen ääni on ääni tulevaisuudelle. Jokaisen suomalaisen velvollisuus, vastuu on kantaa oma kortensa kekoon, viimeistään 25.5.2014, sunnuntaina.

Ehdokkaita on paljon. Se on vain  hyvä asia. Perussuomalaisista vaihtoehdoista löydät lisää sivuiltamme: espoonperussuomalaiset.fi ja perussuomalaiset.fi. Ehdokkaillamme on lisäksi omia nettisivuja. Ja heitä voi tavata tapahtumissa.

Mielenkiintoista kevättä toivottaen,

Nina From

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: EU-vaalit, EU-vaaliohjelma, perussuomalaiset, Sampo Terho, Timo Soini

Timo Soinin päätös pitää!

Maanantai 23.12.2013 - Nina From

On hieno asia, että meillä on johtajana mies, joka istuu sanojensa takana. Timo Soini on omassa blogissaan tänään 23.12.2013 ilmoittanut suomalaisille, ettei aio lähteä ehdokkaaksi EU-vaaleihin kevään 2014 osalta. Näin hän ilmoitti jo viime kesänä, Joensuun puoluekokouksessa. Tätä päätöstä toivoimme silloin ja se tuli niin. Tätä päätöstä uudelleenharkinnan jälkeen odotimme nyt ja se tuli kuin tilattuna.

Kuten Timo Soini puoluekokouksessa totesi, kuten myös blogissaan: ” Viime EU- vaaleissa vein puolueemme Eurooppaan. Olemme Suomen tunnetuin puolue maailmalla. Tehtäväni on johtaa Perussuomalaiset hallituspuolueeksi. Se ei onnistu Brysselistä käsin. Puheenjohtaja vastaa itsestään ja puolueestaan 24/7. Joka hetki. Tämän kokoista ja painoista puoluetta on johdettava Suomesta. Puhumalla suomea suomalaisille.” Sekä näin: ” Olisin voinut lähteä, olisin saanut lähteä, mutta päätin jäädä”. Eli todella moni taho olisi halunnut Timon lähtevän EU-vaaleihin, koska tiedämme, että hän olisi läpi päässyt ja Suomen etuja parhaalla mahdollisella tavalla ja osaamisella ajanut.

Mutta.

Nyt on aika joka ikisen suomalaisen keskittyä etsimään ja löytämään Suomen etuja parhaiten EU:ssa ajava ehdokas. Siitä erinomaisesta joukosta se henkilö, joka siihen omasta mielestään parhaiten sopii. Kevään vaaleissa perussuomalaisilla on eurokriittisyyden monopoli. Kriittisyys liittovaltiolle ja kriittisyys tukipaketeille! Nämä ovat PS:n ehdottomat kannat. Lisäksi on saatava paremmat neuvottelijat kentälle. Eli sellaiset henkilöt, jotka pitävät Suomen etuja ykkösenä. Jotka kuitenkin osaavat neuvotella ja tehdä kompromisseja ja sopia asioista, jotta meidän nettomaksajan roolimme kääntyy saajaksi. Vähintäänkin nettomaksajan rooli loppuu eli nollaantuu. En usko, että hetkessä asiat muuttuvat. On niin monta tekijää vaikuttamassa. Mutta itse kukin voi vaikuttaa äänestämällä.

Pois siis ajatus siitä, että protestoin, enkä äänestä. Sillä asenteella ei menestytä.

Keskitytään nyt siis ensin EU-vaaleihin. Eduskuntavaalit ovat vasta huhtikuussa 2015.

Eli vielä kerran: ”On jauhettava ja jauhettava sitä viestiä, että äänestämättä jättäminen on kannanotto nykyisen menon puolesta eikä sitä vastaan!”, kirjoittaa Matti Putkonen viimeisimmässä Perussuomalaiset -lehdessä.

On hyvä hiljentyä pikku hiljaa Joulun viettoon, rauhallisin mielin. Toivotan siis kaikille tasapuolisesti miellyttävää joulunaikaa.

Nina From

 

2 kommenttia . Avainsanat: Timo Soini, vaalit, EU, ehdokkuus, eduskunta

Puoluekokous Joensuussa kesäkuu 2013

Tiistai 2.7.2013 - Nina From, PS

wp_001120.jpgOlipa todella hieno ja antoisa tilaisuus, kiitos Joensuu!

Aivan mahtavaa oli ajaa perjantai-iltana Espoosta Joensuuhun. Ilta-aurinko paistoi kauniiseen Suomen luontoomme, järvet olivat tyyniä, metsä vehreä. Saavuin valoisaan Joensuuhun myöhään iltayöstä.

Lauantain agendalla oli kokoustamista 10-18.00. Tai piti olla. Kokoustaminen venyi kuitenkin yli kahdeksaan illalla. Anti oli mitä parhain. Ensinnäkin paikalla oli yli tuhat ”meikäläistä” ympäri Suomen. Espoosta edustajien määrä oli kymmenkunta, mukana joukoissa myös Espoon puoluesihteeriehdokas, Seppo Huhta. Erinomaista antia oli puheenjohtajan valinta ja äänestys: Soinin ylivoimainen voitto ja arvostus. Erittäin hienoa oli se, että saimme tietää hänen tehneen valinnan euroehdokkuuden ja kotisuomeen jäännin välillä, joka ei hänen sanojensa mukaan ollut helppo päätös, mutta varsin oikea ja hieno. Jäädä tänne meidän kaikkien tueksi, johtaa joukkojamme kohti tulevia haasteita. Hän myös ilmaisi hienosti, että antaa täyden tukensa eurovaaleihin lähteville ehdokkaillemme sekä tukee kaikin tavoin verkostoitumista EU:n saralla, jotta meidän vaikuttavuus maailmalla tulee maksimoitua.wp_001127.jpg

Mielenkiintoinen kokonaisuus oli myös varapuheenjohtajiston esittäytyminen, siihen liittyvät kannatuspuheet sekä äänestys. Tämä oli varsin antoisaa kuultavaa ja nähtävää. Todella hyviä ehdokkaita oli tarjolla, valinnat olivat varmasti monelle haasteelliset. 1. varapuheenjohtajaksi valittiin Jussi Niinistö, 2. varapuheenjohtajaksi Hanna Mäntylä ja 3. varapuheenjohtajaksi Juho Eerola.

Parhainta antia oli puoluesihteerin valintaan liittyvät esittelyt, kannatuspuheet sekä äänestys. Erinomaisen hyviä ehdokkaita oli runsaasti, kymmenkunta. Täytyy myöntää, että monen ehdokkaan osalta tuli varsin positiivinen mielikuva, kun aiemmin en ollut ko. henkilöitä kuullut ja tuntenut. Saimme tiukassa, toiselle kierrokselle menneessä äänestyksessä puoluesihteeriksi Riikka Slunga-Poutsalon. Erinomaista!wp_001129.jpg

Minusta on todella hienoa, että äänestys tapahtui modernisti, sähköisesti. Tämä äänestystekniikka mahdollisti toiminnan läpiviennin 7,5 tunnissa. Lisäksi äänestys on demokraattinen, kun jokaisella mahdollisuus äänestää.

Sunnuntaina kokoustaminen jatkui, aikajanalla 10-15.00. Saimme mielenkiintoista tietoa mm. EU-vaaleihin liittyvistä asioista, eduskuntaryhmän toiminnasta, PS Naiset ry:n toiminnasta, PS Nuoret ry:n toiminnasta, Oikeutta Eläkeläisille ry:n toiminnasta sekä monesta muusta asiasta. Lisäksi parasta antia olivat pyydetyt puheenvuorot, PS:ltä. Unohtamatta koko viikonlopun ajan tapahtunutta verkostoitumista, asioista keskustelemista sekä uusien näkökulmien saamista erilaisiin asioihin, jotka meitä puhututtavat.

Ja sitten. Miten media oli ja onkaan kiinnostunut uudesta puoluesihteeristämme, hänen mielipiteistään ja tulevien tehtävien hoitamisesta, yms. Oli ilo katsella hetimiten pidettyjä TV-haastatteluja, joissa Riikka S-P vastasi hienosti, varmasti, suoraan kiertelemättä toimittajien esittämiin kysymyksiin. Ja kaiken lisäksi on erittäin edustava henkilönä.

On syytä kiittää Ossi Sandvikiä, joka toimi PS:n puoluesihteerinä vuosina 2007-2013. Ja samalla toivottaa uusille, valituille edustajillemme runsain mitoin onnea sekä voimia. Koitoksia on ollut ja tulee olemaan. Haasteet voitetaan hyvällä yhteistyöllä sekä asioiden kehittämisellä, jatkossakin.

PS. kannattaa käydä lukemassa aiheista lisää osoitteessa: perussuomalaiset.fi. Omia blogeja kirjoitan osoitteessa ninafrom.fi.

Hyvää kesää toivottaen,

Nina From

PS Espoowp_001135.jpg

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: PS, Perussuomalaiset, PS Espoo, puoluekokous, puoluekokous 2013, Joensuu, Riikka Slunga-Poutsalo, puoluesihteeri, puheenjohtaja, Timo Soini