Suomalaista totta kai!

Sunnuntai 17.5.2015 - Nina From

Tein testin. Tulos: ”Olet Sinivalkoinen Sami”

”Suosit kaupassa surutta suomalaista työtä, koska se on laatua johon voi luottaa. Tarkastelet kaikkia ostoksiasi sinivalkoisten lasien läpi ja ostoskassiisi sujahtaa suomalaista aina kun se on mahdollista. Rentoudut mielelläsi saunomalla ja lempiruokiisi kuuluu ruisleipä. Vuoden seuratuin tapahtuma on lätkän MM-kisat. Haluat jättää sinivalkoisen jalanjäljen ja vaikuttaa omilla valinnoillasi suomalaisten menestykseen.”

Kyllä, pitää paikansa. Vuosi vuodelta, entistä useammin valitsen kotimaisen tuotteen, suunnittelu, raaka-aineet, tuotanto, Suomi. Useammin tulee käytyä ruokaostoksilla, joten siellä myös luomu on ostoskorissa, mikäli mahdollista. Kukkaostokset sekä aineet ja laitteet pyrin ostamaan samoilla perusteilla, jos mahdollista. Vaikuttaa myös kaupan valintaan. Olipa mikä tahansa toimiala ja tuote tai palvelu, pyrkimys on suosia kotimaisuutta kaikin tavoin.

Arvosta suomalaista työtä!

Avainlippu on Suomessa valmistettujen tuotteiden ja Suomessa tuotettujen palveluiden alkuperämerkki. Merkki on kertonut tuotteiden ja palveluiden suomalaisuudesta jo 50 vuotta.

Vuonna 2014 kampanjoitiin näyttävästi näin: ”ostamalla 10 eurolla kuussa lisää suomalaisia tuotteita ja palveluita olet luomassa vuositasolla 10 000 uutta työpaikkaa.” Niin, tekemällä itse valintoja kaupassa, voi vaikuttaa työllisyyteen Suomessa. Vaikutat vientiin, koska menestyvien yritysten on helpompi laajentaa toimintaansa ulkomaille. Helposti, valitsemalla useammin suomalaista! Todellakin!

Avainlippua kantaa yli 3000 tuotetta, tuoteryhmää tai palvelua. Merkin saadakseen tuotteen kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia. Keskimäärin Avainlippu-tuotteiden kotimaisuusaste on kuitenkin yli 80 prosenttia.

Monsanto tulee!

TTIP tulee, muodossa tai toisessa. Toivottavasti EU-maille hyvässä muodossa. Nimittäin kyllä Jenkit osaavat. Tehdä kauppaa ja suojata omiaan. Yhteistyön tekeminen on aina hyvästä, mutta pitää ymmärtää kokonaisuudet ja yhden asian vaikutukset toiseen, ennen päätöksiä. Pitää osata neuvotella.

Esimerkki: huhtikuun lopussa EU-komissio hyväksyi lisää geneettisesti muunneltuja tuotteita, 19 silloisen päätöksen mukaan.  Ympäristöjärjestö Greenpeace totesi, että päätös tarkoittaa sitä, jotta komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker lähentyy Yhdysvaltoja ja Monsantoa eikä unionin kansalaisia. Valmistus on siis suojattu näin: ”uusien muunneltujen tuotteiden valmistajia ovat muun muassa yhdysvaltalaiset Monsanto ja DuPont sekä saksalaiset Bayer ja BASF.” Lähde yle.fi/uutiset 24.4.

Itseäni hirvittää mm. Monsanto. Mitä jatkossa syömme, mitä voimme valita? Kotimaassamme kasvatettua, tuotettua ruokaa vai muualta tuotua tai muualta tuotettua esim. eläinten rehua? Minä kannatan omavaraisuuden kehittämistä, oman maataloutemme tukemista sekä viennin kehittämistä markkinoiden puhtautta, luomua, terveellisyyttä. Varmasti löytyy ostajia ja kate on kohdillaan.

Alla muutama linkki, josta lisätietoja mm. kotimaisista tuotteista, kumppaneista yms. Lisäksi sivusto, josta löytyy video ja artikkelimateriaalia hirvittävästä jätistä nimeltään Monsanto. Myös googlettamalla sanan, löytää paljon informaatiota. Kannattaa tutustua ja tehdä omat jatkosuunnitelmat itsensä, lastensa ja tulevaisuuden puolesta.

Kaikki on mahdollista, kun vain ryhtyy itse toimimaan.

Nina From

http://suomiplussalle.fi

http://www.kesko.fi/media/uutiset-ja-tiedotteet/uutiset/2015/sinivalkoinen-jalanjalki-kasvaa-tana-vuonna/

http://www.sinivalkoinenvalinta.fi/

http://suomalainentyo.fi/

http://www.madeinfinland.fi/

http://www.march-against-monsanto.com/

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kotimainen, luomu, Monsanto, TTIP