Tervetuloa!

Perustin nämä sivut 1.7.2012, lähdin mukaan paikallispolitiikkaan, aloin kirjoitella vapaa-aikanani blogeja ja sain useita luottamustehtäviä. Tähän mennessä sivuillani on käynyt 868 563 kävijää ja sivulatauksia on kertynyt 981 817.

Olen kahden tyttären äiti Espoosta. Koulutukseltani olen yo-merkonomi, MKT, MJD, VJD, MTi, HAB. Myynnin, markkinoinnin, viestinnän, sisällöntuotannon ja asiakaspalvelun parissa olen tehnyt töitä koko ikäni.

Muutama viimeisimmän 10 työvuoden ja poliittisen toiminnan kuvaus:

Toimin vuodesta 2010 alkaen Markkinointi-instituutissa, markkinointiviestintäpäällikkönä. Helmikuussa 2014 jäin virkavapaalle, kun Timo Soini pyysi minut eduskunta-avustajaksi, jossa toimin reilun vuoden ajan. Tein yhteistyötä eri tahojen kanssa: ulkoasiainvaliokunnan virkamiehet, kotimaiset- ja ulkomaiset media-alan ihmiset, toimittajat, ryhmäkanslian ja puoluetoimiston henkilöstö, eri paikkakuntien ihmiset ympäri Suomea. Kokemus ja opit ovat ainutlaatuiset, tuohon ajanjaksoon mahtui myös EU-vaalit sekä 2015 eduskuntavaalit muun lisäksi. Vaikuttamisviestintä ja kontaktit, päätöksentekoprosessit isossa talossa!

Tammikuussa 2016 aloitin äitiyslomasijaisena markkinointi- ja koulutuspäällikkönä TIVIA:ssa. Sijaisuus olisi loppunut vuoden 2017-2018 vaihteessa, joten olin erityisen iloinen siitä, että minulle tarjottiin tilaisuus lähteä kehittämään ja uudistamaan Henkilöstövuokraus Rent-X Oy:tä toimitusjohtajan roolissa.

Syksyllä 2019 minulle tarjoutui projekti Auntie Solutions Oy:ssä markkinointijohtajana. Laadin 2019 loppuvuoden sekä 2020 koko vuoden markkinointi- ja viestintäsuunnitelman, vastasin tapahtumista kokonaisuudessaan sekä toimin sisällöntuottajana sekä somettajana.

Kesän ja syksyn 2020 opiskelin Laurean AMKoodari-verkkokoulutuksia, SEO ja digitaalinen markkinointi ja myynti, Agile, Scrum ja Kanban, XP, API sekä Internet Business Models 2021. Joulukuussa 2020 suoritin Kauppakamarin ja InHuntin järjestämän HAB (Hyväksytty Advisory Boardin Jäsen) -kurssin. Uskon, että hallituspaikkojen lisäksi minulla voisi olla kysyntää tulevaisuudessa myös Advisory Boardeihin. Ainakin haluaisin hyödyntää osaamistani monissa eri yrityksissä ja kehitystyössä.

Helmikuussa 2021 aloitin työn ohella opiskelut Metropoliassa: "Digitaalisen datan hyödyntäminen viestinnässä, journalismissa ja mediassa." Tämä kestää kesään 2022.

Syksyllä 2020 minulle annettiin tilaisuus ottaa opintovapaan sijaisuus Eduskunnassa. Lähemmin Liike Nyt -eduskuntaryhmän pääsihteerinä ja kansanedustaja Harry Hjallis Harkimon eduskunta-avustajana. Pesti on opintovapaasijaisuus, tarjolla oli mielenkiintoinen syksy, perustöiden lisäksi budjettiriihiasiat, EU-tukipaketti, epäluottamuslauseet sekä korona-ajan jatko. Ajanjakso tälle sijaisuudelle on 1.9.2020-30.6.2021. Kiitän luottamuksesta, jälleen kerran.

1.9.2021 aloitin entisen asiakkaani kehotuksesta Ammattilaiset Avuksi Oy:n toimitusjohtajana. Tavoitteena on löytää alan ammattilaisia ja hyvällä asenteella omaavia työntekijöitä yrityksille. Kohtaantohaaste on vastaanotettu. Osaajia löytyy Suomesta ja muualta EU:sta sekä EU:n ulkopuolelta.Mitä muuta voin kertoa minusta:

Erityisen innostunut olen kehittämään liiketoimintaa, hakemaan kumppanuuksia, myymään, viestimään, markkinoimaan sekä tuottamaan sisältöjä.

Vapaa-aikanani ole ollut aina aktiivinen, liikunta tärkeässä roolissa (30 vuotta lentopalloa, 9 vuotta judoa, josta ruskea vyö ja joitakin SM-mitaleita). Lisäksi matkailua, kulttuuria, golfia, kuntosalia ja lenkkeilyä, tilanteen mukaan. Toki politiikkaakin jonkin verran.

Minulla on useita luottamustehtäviä sekä bisneselämän, politiikan ja hyväntekeväisyyden osalta, joista viimeisimmän kohderyhminä kaltoinkohdellut kissat ja koirat Suomessa ja muuallakin EU-maissa, heikommassa asemassa olevat perheet, lapset ja nuoret, vähävaraiset. Olen monessa ryhmässä mukana tukijana, joissain myös teen vapaaehtoistyötä satunnaisemmin, kuten Joulupadalla joka vuosi.

Asioita joita arvostan, ovat toisten ihmisten kunnioittaminen, terveydestä huolta pitäminen, työn tekeminen ja yritteliäisyys. Haluan, että suomalainen koulutusjärjestelmä on tasa-arvoinen ja opetus laadukasta. Koulutus takaa kiristyvässä kilpailussa menestyksemme.

Luonto on tärkeä! Liikutaan kävellen ja pyörällä. Lajitellaan roskat, jätetään muovipussi ottamatta. Valitaan ostoskoriin Suomessa tuotettuja, valmistettuja tuotteita, luomua ja lähellä tuotettua ruokaa. Ei roskata!

On tärkeää lisätä hoiva- ja terveyspalveluja vanhuksille. Ennalta ehkäisevään työhön tulee panostaa. Lastensuojeluun sekä nuorisotyöhön tulee satsata.

Arvostan rehellisyyttä, avoimuutta, toisten kunnioittamista, yhteistyökykyisyyttä sekä luotettavuutta. Jokainen on arvokas!

Ps. Olen ollut vuoden 2019 alusta sitoutumaton, kunnes 8.6.2020 sain kutsun Liike Nyt Espoon paikallisyhdistyksen hallitukseen, roolinani viestintä.


Nina From

Omnian hallituksen jäsen vuodesta 2017-2021
Kulttuurilautakunnan varajäsen vuodesta 2017-2021
Espoon kaupunginteatterisäätiön hallituksen varajäsen vuodesta 2017-2021
Liike Nyt Espoo hallituksen jäsen, viestintävastaava 6.2020-9.2021
Pääkaupunkiseudun Turvakoti ry:n hallituksen jäsen 16.9.2020 lähtien
Helsingin Myynnin ja Markkinoinnin Ammattilaiset ry hallituksen jäsen 16.11.2020-15.11.2021
Myynnin ja Markkinoinnin Ammattilaiset ry hallituksen varajäsen 2021-

Ps. Minulla on useita päättyneitä luottamustehtäviä, joista kuvaukset blogeissani.